Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yurdun büyük bölümlünde sağanak ve gök gürültülü yağış bekliyor. 
Meteorolojinin resmi internet sitesindeki haritada;
Adana, Ankara, Bilecik, Bursa, Çorum, Erzincan, Eskişehir, Gümüşhane, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Konya, Nevşehir, ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Bayburt, Ardahan, Osmaniye, Amasya, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Erzurum, Giresun, Mersin, Kars, Kayseri, Kırşehir, K. Maraş, Niğde, Rize, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Aksaray, Karaman ve Karabük için sarı kod uyarısı verildiği görüldü. 

Meteorolojinin değerlendirmesine göre, 
“Bugün öğle saatlerinden itibaren Trakya Kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), Marmara'nın güneydoğusu (Bursa, Bilecik), Doğu Akdeniz (Adana ve Osmaniye illeri ile Mersin'in doğusu, K.Maraş'ın batısı), İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Yozgat ve Sivas ile Konya'nın doğusu), Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan), Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”  denildi. 

Meteorolojinin Trabzon ile ilgili verilerine bakıldığında ise bugün gök gürültülü yağmur bekleniyor. Bugünün ardından yarın ve Cumartesi günü bulutlu bir hava tahmin edilirken Pazar gününden itibaren yeniden yağış geleceği tahmini hakim… 

Editör: Haber Merkezi