SONNOKTA MERYEM AKGÜN - Trabzon’un Düzköy İlçesi Çayırbağı mahallesinde ulaşımı sağlayan ana yol vatandaşı canından bezdirmiş durumda. Yolun ulaşıma elverişsiz hali nedeniyle mahallede yaşayan vatandaşlar ve turizm amaçlı ‘Şahinkaya tepesini’ ziyarete gelen turistler büyük mağduriyet yaşıyor. Yolun yapımının yılan hikayesine döndüğünü, bir yıldır yolun yapılmasını dört gözle beklediklerini ifade eden mahalle sakinleri ‘Büyükşehir olmuş bir kente yakışır bir yol mu ya da bu yol mu?’ serzenişinde bulundular.

3 KİLOMETRE YOL VE 120 HANEYE
Mahalle sakinleri adına Celal Güner, “3 kilometrelik bir yol. 120 haneye ulaşım sağlayan ana yol ve aynı zamanda ‘Şahinkaya tepesine’ giden yol. Mahalle sakinleri ile bu yolu turizm amaçlı ‘Şahinkaya tepesini’ ziyarete gelen turistlerde kullanıyor. Tabi kullanılması imkansız bir yol. Yaklaşık bir yıldır bu yolda çalışma başlayacak diye gözümüz yollarda kaldı. Fakat maalesef sıkıntıyı çekenler dışında ne gelen var ne giden” dedi.

EL ARABASIYLA HASTA TAŞIYORUZ
Güner, kimseyi zan altında bırakmak istemediklerini ama daha fazla bu mağduriyetle idare edemeyeceklerini belirterek, “Ağustos ayında ulaşımı sağlayabilmek için araçlar zincir takıyor. Herkesin zinciri yok. Hastalarımızı el arabalarıyla taşıyoruz. Kimin yetki alanındaysa biran önce yapsın. Düzköy Belediye Başkanı yapacağını söylüyor ama mahalleye uğradığı yok. Bu mahallede herkes araç sahibi ama varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Artık çözüme kavuşsun, yolumuz yapılsın” diye konuştu.

BU YOL BİZİM ALANIMIZDA DEĞİL
Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik vatandaşın isyanına, “Bu yol Büyükşehrin hizmet ağındadır” dedi. Büyükşehir Belediye yetkilileri ise bahse konu olan yolla ilgili, “Büyükşehir olduktan sonra Düzköy’de Çayırbağı mahallesi 6 ayrı mahallenin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Bu altı mahallenin de hizmet alanının ana arterleri Büyükşehir, geri kalan kısımları ilçe belediyesine aittir. Doğankaya’dan Şahinkaya tepesine çıkan, vatandaşın sitemde bulunduğu yol ilçe belediyesine aittir. Bize ait olan Doğankaya’dan Gülcana’ya giden yoldur. Bizim yol ağımızda olmasa bile yatırım programımız ölçüsünde tüm yolların yapımına yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz” açıklamasında bulundular.

Editör: Haber Merkezi