KARADENİZDE SON NOKTA - MERVE ALTUNCU - Türkiye genelinde bugünden itibaren haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlanacak. Yüz yüze eğitime birtakım yetersizlikler nedeniyle hazır olunmadığını belirten Trabzon Eğitim-Sen Başkanı Engin Nur, “Tedbirleri almadan çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, velilerimizi riske atmaya kimsenin hakkı yok.” dedi.

Gazetemize konuşan Başkan Nur açıklamasını şöyle sürdürdü: “Eğitim-Sen olarak yaptığımız tespitlere göre yüz yüze eğitime tam hazır değiliz. Bilim Kurulunun tespitine göre öğrencilerimizin 15 kişilik sınıflarda ders görmesi gerekirken hala sınıflarımız 30-35 kişilik öğrenci düzeyinde. Dolayısıyla yeni derslikler açılmadığı için okullarımızdaki fiziki mekânlar sosyal mesafe ve seyreltilmiş sınıf uygulamasına henüz geçilecek durumda değil. Bu yönüyle önemli bir sorun var. Okullarımızda henüz yardımcı personel, hizmetliler, temizlik görevlileri İş-Kur üzerinden atanmadığı için yetersiz olan sayıları dolayısıyla hijyen ve temizlik konusunda okullarımızda çok önemli bir sorun var. Öğrencilerimiz için yeni tuvaletler, yeni havalandırma sistemleri yok. Öğretmenler odası sayıları artırılmadığından dolayı öğretmenler açısından da topluca bir yerde bulunmaları noktasında sorun var. Aşı karşıtı öğretmenler çok önemli sorun yaratıyor. Velilerimizin önemli bir kısmı; özellikle ilkokullarda çocuklarını aşı olmamış öğretmenlere vermek istemiyorlar. Eğitim-Sen olarak her okulumuzda mutlaka bir sağlık ekibinin olmasını ve hiç değilse aşı olmayan öğretmenlere haftada 2 kere test yapılabilecek sağlık istasyonlarının, gezici istasyonların okulları dolaşıp aşı olmayan öğretmenlerimizin testlerini yapmalarını istiyoruz.”

ÖĞRETMEN İHTİYACI DEVAM EDİYOR

“20 bin öğretmen atandı. Bu yıl en az 100 bin öğretmenin atanması gerekir. Milli Eğitim Bakanlığına bütçe ayrılmayıp ulusal kaynakların başka alanlara aktarılması nedeniyle öğretmenler atanamıyor. Atanamayan öğretmenler bunalım yaşarken okullarımızda öğretmen ihtiyacı hala devam ediyor. Bunu sendika olarak kabul etmiyoruz. Yüz yüze eğitimin koşullarının Milli Eğitim Bakanlığı, valilikler, kaymakamlıklar, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından bir an önce hazır hale getirilmesini talep ediyoruz.”

MÜCADELE EDECEĞİZ

“Yüz yüze eğitime hazır olunmaması hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem de veliler için sağlık riski taşımaktadır. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte okullarımızın yeniden kapanması gerekirse bunun sorumlusu gerekli tedbirleri almayan siyasal iktidar, Milli Eğitim Bakanlığı ve ona bağlı birimlerdir. Çocuklarımız yüz yüze eğitime mutlaka geçirilmelidir ama gerekli tedbirler alındıktan sonra. Tedbirleri almadan çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, velilerimizi riske atmaya kimsenin hakkı yok. Zorlukları hep birlikte aşacağız, mücadele edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi