Ekrem İmamoğlu’nun aile mezarlığında olan olayla ilgili yeni gelişme şekilleri çizenler yakalandı bakın ne için yapmışlar

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Cevizli mahallesindeki aile mezarlığının duvarlarına sprey boyayla gamalı haç çizilmişti. Olayla ilgili emniyet güçleri çalışma başlatmıştı. Emniyetin yapmış olduğu çalışmalar sonuç verdi ve olayı gerçekleştiren kişiler yakalandı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri,  Akçaabat ilçesinde bir kaç mezara,  işaret levhalarına ve reklam tabelalarına siyah sprey kullanılarak, semboller çizildiğine yönelik paylaşımlar üzerine başlatılan çalışmalarda, bir ortaokulun duvarlarına da Maho, Tunç, Sevo yazılarıyla birlikte benzer sembollerin çizildiğini tepit etmesi üzerine 2009 doğumlu M.T.B. ile 2007 doğumlu S.Ü. adres tespitleri yapılıp yakalandı.
 

Çocuklar ise savunmada oynadıkları oynunlardan bahsederek  mezarlık, reklam tabelaları, işaret levhaları ve ortaokul duvarlarına, internetteki oyunlardan gördükleri ve şekil itibariyle de beğendikleri, anlamını bilmedikleri sembolleri spreyle yaptıklarını ve yazı yazdıklarını ifade ettiler. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Editör: Haber Merkezi