Trabzon’da Gazeteciler Cemiyeti yeni başkanı bugün belli oldu

Genel kurul bugün saat 11.00’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde başladı.

Başkan adayları Ersen Küçük’ün pembe, Osman Şişko ise mavi oy pusulası ile seçime girdi

Toplamda 338 üyesi bulunan Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin Genel Kurulunda, Divan Başkanı Murat Taşkın seçildi.

KONFEDERASYON BAŞKANI ERİŞEN: TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ BÖLGENİN EN BÜYÜK ÖRGÜTÜ

Kongrede konuşan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, “Bölgemizin en önemli basın kuruluşlarından biri olan TGC’nin kongresinin öncelikle camiamıza ve tüm Trazon’a hayırlı olmasını diliyorum. TGC Büyük bir örgüt. Bölgemizin en büyük basın örgütü. Salonda bulunan kişi sayı aldatmasın. 300’ü aşkın üyesi olduğunu biliyorum. Belki oy kullanma zamanı bu sayı daha da artacaktır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın sizlere selamlarını iletiyorum.
Sonucunda camiamıza hayırlı olması dileğiyle” dedi.

YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ

BAŞKAN ADAYI 

ERSEN KÜÇÜK

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ 

FATİH DOĞAN, AHMET KAMBUROĞLU, İPEK CANSEL ŞAHİN, SELAHATTİN ÖZCAN, ATAKAN TOK, ERHAN ESASPEHLİVAN, TUNCAY LAKOT, SERKAN GENÇ,

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

SONAY ÇALUK, CEMİL BIYIKLI, TUNCAY ŞÜKÜR, ALİ ÇİL, EMRAH PAÇA

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

KENAN NADİ ÖZBAY, ÖZGÜR ÖZDEMİR, HASAN BAHADIR

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

DUYGU KARAHASANOĞLU, FİKREN BAŞKAN, TAYFUN ÇÖPÇÜ

ONUR KURULU ÜYELERİ

HASAN KURT, İHSAN ÖKSÜZ, FARUK ATA

ONUR KURULU YEDEK ÜYELERİ

EMEL AKYURT, BEKİR KOCA, İSMAİL FANDAKLI

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ

KAMİL ANAHAR, ÖMÜR RAMİZ AVCI, ERKAN ŞAHİNBAŞ

ÜST KURUL DELEGELERİ

YUSUF TURGUT, HALİL AYYILDIZ, OSMAN ÇAVUŞOĞLU

BAŞKAN ADAYI

OSMAN ŞİŞKO

YÖNETİM KURULU ASİL

HASAN BAHADIR, MUSTAFA GÜLER, ÖZER ÇAĞLAYAN, AHU BOZLAR ÇAKIR, SERDAL ŞAHİN, ŞULE YÜKSEL ÖZMEN, ALİ KURT, ATAKAN KADIOĞLU,

DENETLEME KURULU ASİL

ALİ KEMAL YAZICI, SELÇUK KILIÇ, SERKAN KIYAK

ONUR KURULU ASİL

İHSAN ÖKSÜZ, OSMAN ÇAVUŞOĞLU, HASAN KURT

DİSİPLİN KURULU

İSMAİL TOPAL, RASİM YILMAZ, KENAN NADİ ÖZBAY

YÖNETİM KURULU YEDEK

ÖMER ALTINTAŞ, YAVUZ ÜÇÜNCÜ,EMİNE AYAZ ÖZTÜRK, CEMİL BIYIKLI, ORHAN ÇAVUŞOĞLU

DENETLEME KURULU YEDEK

ÖMÜR RAMİZ AVCI, ERKAN ŞAHİNBAŞ, VAROL UZLU

ONUR KURULU YEDEK

YUSUF TURGUT, OSMAN KOLTUK, İSMAİL FANDAKLI

ÜST KURUL DELEGELERİ

OSMAN ŞİŞKO, HASAN BAHADIR, ÖZER ÇAĞLAYAN, SERDAL ŞAHİN

***

Toplamda 338 üyesi bulunan Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin Genel Kurulunda, Divan Başkanı Murat Taşkın seçildi.

16.00 itibariyle oy sandıkları kapanırken 338 üyeden 224 üye oy kullandı. 

Resmi olmayan sonuçlara göre mevcut başkan Ersen Küçük 176 oy alırken rakibi Osman Şişko ise 45 oy da kaldı.

3 oy ise geçersiz sayıldı.

KONFEDERASYON BAŞKANI ERİŞEN: TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ BÖLENİN EN BÜYÜK ÖRGÜTÜ

Kongrede konuşan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, “Bölgemizin en önemli basın kuruluşlarından biri olan TGC’nin kongresinin öncelikle camiamıza ve tüm Trazon’a hayırlı olmasını diliyorum. TGC Büyük bir örgüt. Bölgemizin en büyük basın örgütü. Salonda bulunan kişi sayı aldatmasın. 300’ü aşkın üyesi olduğunu biliyorum. Belki oy kullanma zamanı bu sayı daha da artacaktır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın sizlere selamlarını iletiyorum.
Sonucunda camiamıza hayırlı olması dileğiyle” dedi.

GAZETELERİN SIKINTILARINI KONUŞUP ÇÖZMEMİZ LAZIM

Ersen Küçük'ün Yönetim Kurulu listesindebulunan 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan, "Çok kutsal bir mesleği icra ediyoruz. Salonda, ben 200 yılında rahmetli Salih Çamoğlu ile mesleğe başladım. O zaman Yusuf Turgut ağabeyimiz yazı işleri müdürüydü.Herkesten bir şeyler öğreniyorum. Zahmet edip İstanbul, Ankara’dan gelen bir çok meslektaşımız var. Onlara da hoşgeldiniz demek istiyorum.
Matbaasından, stüdyo kameramanlığından geliyorum. Şirketimizde arkadaşlarımızla birlikte gazetecilikten para kazanmaya çalışıyoruz.
Ne bir kurumdayız, ne bir kurum adına çalışıyoruz, ne de başka bir şey yapıyoruz.
İyi gazeteciliği öğrendik ve gidiyoruz. Allah herkese Gazetecilikte güzel işler yapmayı nasip etsin.
Kürsüde olmak heyecan verici.
Yeni nesilde gerçekten Türkiye damga vuran çok güzel isimler var.
Bizim bu isimleri konuşup takdir etmemiz lazım.
Bizim gazetelerin sıkıntılarını konuşup, sorunları çözmemiz lazım.
Ben üye olmak, yada yönetici olmak deği, bu şehirde bu mesleği yapmak önemli olan" dedi. 

SORUNLARI BİLEN VE ÇÖZÜM ARAYAN EKİBİZ

Başkan adaylarından Osman Şişko, “Seçim sürecinde birçok meslektaşımızı ve kurumu ziyaret ettim. Üyelerimizi Ramazan nedeniyle fazla sıkmamaya özem gösterdik. Benim için başkanlık bir hırs değil idealdir. Makam elde etmek amacında değiliz. Hizmete talibiz. Gazetecilik mesleği zor günler geçiriyor. Daha sosyal bir cemiyet için çalışacağız. Üyeleri daha fazla sahiplenen yeniliklere uyum sağlayan şeffaf ve tarafsız bir cemiyet vaat ediyoruz. Medya kuruluşlarının sorunlarını bilen ve çözüm arayan bir ekibiz. Basın evi projesi. Cemiyetin temsil binası haricinde bir binaya ihtiyaç var.
Basın müzesi. Proje ne aşamada bilmiyorum ama elimizden geleni yapacağız.
Basın sitesi. Önceki verimli olmadı yeniden çalışma yapılmalı.
Basın tarihi..
Mutlaka basılı eser hale getirilmeli.
Sosyal etkinlikler... Daha sosyal olmamız lazım. Mesleki gelişim olmazsa olmazımız. Yeni gazetecilerin eğitim alması lazım. Manşet gazetemizi daha kıymetli ve daha sık kullanmak istiyoru. Yurt dışındaki medya birimlerine meslektaşlarımızı götüreceğiz. Hizmet aracına ihtiyacımız var. Ödül törenlerimiz çok kısıtlı geçiyor. Yerel medyanın desteği tanıtım anlamında olacak. CV bankası... Burayla istihdama ihtiyaç olan herkes cemiyete başvuracak. Üniversite ile köprü olacak. Maddi destek... Evlenen, askere giden, çocuğu olan gibi üyelerimize maddi manevi desteklerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GAYRET SARF ETTİK

Mevcut Başkan ve Başkan adayı Ersen Küçük ise, "Biz görevimizi Yusuf Turgut'tan devraldık. Bayrağı yukarı çıkarmak için çok emek berdik. Layıkıyla yapmaya gayret gösterdik. Meslektaşlarımıza ve cemiyetimize nasıl destek oluruzun hesabından başka hesap olmazdı. Güzel işler çıkardığımıza da inanıyorum. Kurduğumuz komisyonlardan meslek büyüklerimizden önderlik aldık. Geçmişten gelen bazı sorunların çözümü için gayret sarf ettik. Mesleğimizin yarınlarını konuşmak buranın birinci maddesi olması gerek. Pandemi beklenmedik zamları beraberinde getirdi. Basın ilam gelirlerine yüzde 70 civarında zam yapılması yazılı basına merhem olmuştur. Sadece gazeteler değil yerel televizyonlar da kapanma durumuna gelmiştir.

Global müzik uygulamalar medeniyle de radyolar da sıkıntıdadır. İnternet haber siteleri kanun eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşamaktadırlar. Trabzon'un önerilerini basın ilan genel müdürlüğüne anbean iletiyoruz. Bayram gazetemizi çıkararak üyelerimize destek olmaya gayret ediyoruz. Gece gündüz düşünüyor, üretiyor ve faaliyete geçiriyoruz. Fiziki olarak cemiyet yıpranmıştı. Restore ettik ve içini döşedik. Alttaki iki kurumu boşaltarak üyeler ve misafirlerimizin hizmetine sunduk. Cemiyetimizin yaklaşık yıllık 150 bin lirayı bulan gideri için anlaşmalar imzaladık. Özel hastaneler ile ilgili üyelerimize indirim sağladık. Askere giden, evlenen, çocuğu olan gibi üyelerimize maddi manevi destek verdik. Drone eğitimi almayan meslektaşlarımıza indirimli eğitim alma imkanı sunduk. İmkanlarımızı maksimum şekilde değerlendiriyoruz. Yapılan her eleştiriyi olumlu değerlendiriyoruz. Yüzümün akı ile ilk dönemimi tamamladım. Eksik projeleri tamamlamak ve yenilerini yapmak için bir dönem daha talibim" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi