Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nce, Trabzon Havalimanı’nda iki aydır devam eden pist aydınlatma işlemlerinin tamamlandığı ve bugün saat 17.30 itibariyle yenilenen pistin 24 saat hizmet vermeye hazır hale getirildiği bilgisi paylaşıldı. 

Trabzon Havalimanı’nda pist aydınlatma sistemleri yenileme çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle gündüz uçuşlara kapatılan Trabzon Havalimanı bugün 17.30 itibariyle 24 saat hizmet verecek.

Trabzon Havalimanı 24 saat hizmet verecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, Trabzon Havalimanı pistinde 20 Ekim tarihinde başlayan pist aydınlatma işlemlerinin tamamlandığı ve bugün saat 17.30’dan itibaren, yenilenen pistte normal çalışma düzenine dönülerek; 24 saat hizmet vermeye devam edileceği bilgisi paylaşıldı.

Yapılan açıklamada; pist gövdesi asfaltının (18 cm.) ve Bravo Taksiyolu beton kaplamasının sökülerek yenilendiği, pist banket çatlak onarım çalışmaları ve derz yenileme çalışmalarının tamamlandığı ve Çevre Yolu imalatlarının bittiği bilgisi paylaşıldı. 

Tüm elektrik sistemleri faal hale getirildi
Trabzon Havalimanı pistinde elektrik altyapı işlemleri, pist aydınlatma ve enerji kabloları, pist armatürleri, topraklama işleri, regülatör ve kesintisiz güç kaynakları bakım çalışmaları yüzde yüz tamamlanırken, kontrol siteminin devreye alındığı aktarıldı. Özel aydınlatma sistemleriyle ilgili testlerin yapıldığı ve tüm elektrik sistemlerinin faal hale getirilerek; son kontrollerinin yapıldığı bilgisi verildi.

Editör: Haber Merkezi