Dr. Sezgin Mumcu (@drsezginmumcu) / TwitterAK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, rakamın tatmin edici bulduğunu ifade ederken kendisinin 4 bin 100 TL seviyesinde beklediğini kaydederek, “Ama reis gerçekten sürpriz yaptı işçimizin yanında olduğunu gösterdi” dedi. 

REİS GERÇEKTEN SÜRRİZ YAPTI
Mumcu, “Yüzde 50’nin üzerinde bir artış, ben çok tatmin edici buldum. Aynı zamanda iş vereni de düşünen 450 liralık bir nokta var. O da güzel bir şey. Burada denge gözetilmiş. Yani hem işçi, hem de işverenin korumak noktasında devlet kendi alanından feragat etmiş. Dolayasıyla bence çok tatmin edici rakam. 
Benim tahminim, 4 bin 100’dü. Ama reis gerçekten sürpriz yaptı işçimizin yanında olduğunu gösterdi. Çalışanı, enflasyona ezdirmeme noktasında milletin yanında olduğu gösterdi” diye konuştu. 

EMEKLİ VE MEMURU DA YAPILACAK

Aynı zammın, emekli ve memur kesimine de yapılmasını beklediğini ifade eden Mumcu, “Aynı zammı ben emeklilerimiz ve memurlarımız için de yapılacağını düşünüyorum. Burada zaten makro ekonomik verilerimize bakıldığında iyi durumda. İhracatımız olsun, ondan sonra borsanın yüksekliği olsun, makro düzeyde baktığımızda fabrikalarımızın işlerliği olsun tırlarımızı 32 km’lik kuyruklarla sınır kapılarında beklemesi bunlar ekonomide çarkların döndüğünü gösteriyor. 
Asgari ücret için de iyi bir tatmin edici rakam verildi. Aynı şekilde emekli ve memurlara da güzel zam yapılarak bu hayat pahalılığına vatandaşımızı ezdirmeme noktasında gerekeni yaptık. İnşallah istihdama dayalı yeni ekonomi modeliyle başarılı olacağız” dedi. 

CHP İL BAŞKANI HACISALİHOĞLU: TOPLUNUN BEKLENTİSİNE YAKIN


CHP İL BAŞKANI AKÇAABATLI ÖMER HACISALİHOĞLU OLDU! | Akçaabat PostasıCHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, yeni asgari ücretle ilgili ‘Hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulunurken 4 bin 250’nin toplumun beklediği rakama yakın olguna dikkat çekti. 
Hacısalihoğlu, “Toplumda bir haftadan beri yazılıp çizilen rakamlar civarında. Ancak mesele burada 4 bin 5 bin değil. Önemli olan paranın alım gücü. Önemli olan enflasyonun, daha da artmaması ve tüm ülkede paranın alım gücü yüksek olması” dedi. 

İŞVERENE YANSIMASI…

Hacısalihoğlu, bu durumun iş veren yansıması da olduğuna dikkat ekerek, “Bugün bu rakam iş veren için 6 bin 500 TL’yi çağırıyor. işten çıkmamaların olmaması açısından toplumun beklediği rakam oldu gibi görünüyor. Önemli olan 4 bin liranın alım gücü. Umarım bu döviz ve bağlı olan emtia fiyatlarındaki artış enflasyonu körükleyecek. Umarım 6 ay sonra tekrar güncellemek gereğini hissetmezler” diye konuştu. 

Azmi Kuvvetli (@azmikuvvetli) / TwitterİYİ PARTİ İL BAŞKANI KUVVETLİ: BELKİ İYİ BİR RAKAM AMA…

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ise, “Asgari Ücretin değerlendirmesi an itibariyle belki bir miktar tatmin edici ama dövizin bu artışına bakarsak, bugün söyleyeceklerimizle ilgili yarın başka bir şey söyleyebiliriz. Süreci iyi takip etmek lazım. Biliyorsunuz geçen yıl 380 dolar civarındaydı. Bugün, bu rakamı dolara çevirdiğinizde  270 dolar civarına geliyor. Bazı marketler, neredeyse dövize endeksli etiketler yazacaklar. Anlık fiyatlar değişiyor. Faiz de aşağı düştü. Piyasa onu nasıl karşılaşacağını yarın göreceğiz. Dolayasıyla 4 bin 250 iyi bir rakam ama asgari ücretlilerin ihtiyaçlarını karşılayacak refah seviyesinde yaşanabilir rakam olduğunu düşünmüyorum. 
Asgari ücretli ve onun altında maaş alanlar da var. Bin 500 lira civarında maaş alan emekliye 2 bin - 3 bin TL zam yapılması lazım. 4 bin 250 ‘de rakam olarak belki yüzde 50’nin üzerinde artış ön görüldü ama toplumun geçen seneki ihtiyaçlarını karşılayacak bir seviyede olmadığını ifade etmek isterim” dedi. 

MHP TRABZON İL BAŞKIN TARIM: MÜKEMMEL BİR SONUÇ


MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım'dan çarpıcı açıklamalarMHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ise, asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artışı “Mükemmel’ olarak tanımlarken, “Bana göre mükemmel bir sonuç. Enflasyonu yüksek gösterenleri bu akşam televizyonlarda hepsini izleyebiliriz. Bakalım ne konuşacaklar. Bize göre mükemmel bir sonuç. Herkesin 4 bin, 3 bin 750 beklediği yerde bana göre verilen bu fiyat mükemmel” dedi.

Editör: Haber Merkezi