TRABZON’DAN DÜNYAYA
Trabzon Merkezli Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara ile sektörü konuştuk. 2002 yılında kurdukları firmasında ihracat yaparak ekonomiye katkı sunan ve ülkemize döviz kazandıran Kara, Avrupa ve Ortadoğu pazarında iddialı olduklarını söyledi.


EKONOMİYE KATKI
Karaltın 2002 yılında Trabzon merkezli kurulan bir firmadır. Sonrasında İstanbul ve Bursa şubelerimizi açarak, Türkiye’nin 41 ilinde pazarlama yapan bir firmayız. Yurt dışında Avrupa Ortadoğu’ya ihracat yapıyoruz. Trabzon’umuzun tescilli, coğrafi işaretli Trabzon hasır bileziğini imal ederek, ülkemizin bütün illerinin yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu’ya da pazarlamasını yapıyoruz.

ALTINI İŞLİYORUZ
İstanbul imalatımızda kolyeler, bileklikler, set üreterek, yurt içi ve yurt dışına pazarlıyoruz. Altını işleyip takı haline dönüştürüyoruz. Trabzon’daki iş yerimiz sadece Trabzon’umuzun coğrafi işaretli, tarihi ürünü olan hasırını yapmaktadır.

İSTİHDAMA KATKI
35 kişilik ekibimiz, ayrıca Trabzon’da hasır bileziği dokuyan 120 tane de kadın örücümüz var. Örücülerimiz, iş başı olarak çalışarak, aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Onlar dokuduğu ürünün parasını alıyor. 

SEZON AÇILACAK
Pandemiden sonra bir durgunluğa geçtik. Piyasanın yüksek olmasından alım gücü etkilendi. Yaz sezonunda güzel iş yaptık. İnşallah bu devam edecek. Türkiye’de 2022’nin ikinci çeyreğinde işler açılacaktır.

Editör: Haber Merkezi