Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, yeni otogar projesinde yüklenici firmanın yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle ihale iptal oluyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yeni otogar için yüklenici firma ile sözleşmesini feshettikten sonra yeniden ihaleye çıkacak. 

Sözleşme feshi için harekete geçen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacağı açıklandı. 

Konuyla ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Hiç bir şey devlette belediyede muallak olmaz. Tamamı bellidir. Belediyeler mevzuatla yönetilir. Ona göre nettir. Otogar ile ilgili süreci şeffaf şekilde paylaştık. Burada bizim kaybımız yaklaşık 6 ay. Onun ötesinde verdiği zarar yoktur. 

Tekrar ihale sürecini başlatıyoruz. Arkadaşlarımız tekrar projeyi revize ediyorlar. Maliyetini, vs.. güncelliyorlar. Şeklinde şemalinde bir değişiklik yok. Bir taraftan fesih işlemi tamamlanıyor. En kısa zamanda kamu ihale kanunu çerçevesinde ihalesini gerçekleştirip orayı 6 aylık geciktirmeyle vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi