Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret eden Gürcistan Uluslararası Yabancı Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan, Batum aktarmalı Tiflis-Trabzon uçak seferlerinin başlatılması konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Çalışkan, bir süre önce Gürcistan'da gerçekleştirilen toplantıya Ak Air Georgia yetkilileri ve konaklama sektörü temsilcilerinin katıldığını belirterek, “Toplantıya katılan taraflar pandemi sonrasında yaklaşan turizm sezonu nedeniyle Batum aktarmalı Tiflis-Trabzon karşılıklı seferlerinin planlanmasına gerek olduğunu vurguladı. Yakın bir zamanda bu uçuşların planlanması konusunda bir çalışma yapılacak.” dedi.

GÜRCÜ KÜLTÜR MERKEZİ
Osman Çalışkan ayrıca karşılıklı ticaret ve turizm hareketinin yoğun olarak yaşandığı Trabzon'a Gürcü Kültür Merkezi ve Gürcü lezzetlerinin yer alacağı bir kafeterya açmak için çalışmalar yapıldığını da ifade etti. 

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da turizm, ticaret ve lojistik merkezi olan Trabzon'a birçok ülkeden direkt uçuşlar yapılmasını desteklediklerini ve bu konuda yapılacak çalışmalara katkı sağlayacaklarını vurguladı.
 

Editör: Haber Merkezi