Trabzon Turizm Konseyi Genel Kurulu’na davet edilmemelerine yönelik değerlendirmede bulundu. Turizm paydaşlarının toplandığı kurulda Trabzon’un en önemli turizm destinasyonu olan Uzungöl’den temsilcilerin olmayışı hayli dikkat çekiciydi. Uzungöl Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keleş Çarşamba günü düzenlenen toplantıya davet edilmediklerini söyleyerek,  “Uzungölü’nün olmadığı yerde Uzungöl konuşulmuş. Maalesef çok üzüldü. Başkanın konuşmaları arasında bazı Uzungöllülerin işgalci olduğunu söylemiş. Böyle olmamalıydı. Uzungöllü’nün olmadığı bir yerde Trabzon turizmi tartışılabilir mi. ister kabul etsinler, ister etmesinler ne kadar karar alırlarsa yanlış yaparlar” dedi.

BU DURUM ÇOK ÜZÜCÜ

Trabzon Turizm Konseyi Genel Kurul toplantısında Uzungöl’ü temsilen kimsenin olmamasının çok üzücü bir durum olduğunu söyleyen Keleş,  “Gerçekten çok üzüldüm. Turizm Müdürlüğünü aradım ve bana bilgilerimin güncel olmadığını söylediler. Halbuki bir hafta öncesinde ben bilgilerimi güncelledim. Derneğimize evrak gönderilmiş, evrak yedinci ayın evrağı. Dolayısıyla neden bize bununla ilgili dönüş yapmadınız diye eleştirilerim oldu. Bir hafta önce iletişim bilgilerimizi güncelledik. Ben bu konularda çok hassasım. Uzungöl’ün derdini Uzungöllü anlatır mantığıyla yaklaşıyorum. Nitekim de öyle oldu. Uzungölü’nün olmadığı yerde Uzungöl konuşulmuş. Maalesef çok üzüldü. Başkanın konuşmaları arasında bazı Uzungöllü’lerin işgalci olduğunu söylemiş. Böyle olmamalıydı. Uzungöllü işgalci değil. Aksine Uzungöl’ü devlet işgal etti” diyerek neden çağrılmadıklarıyla ilgili Turizm İl Müdürlüğünü aradığını söyledi.

UZUNGÖLÜ KARALAMAK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ

Keleş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun söylediği, “Uzungöl’ün yönetimi anlamında önemli adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Biz aynı zamanda orada işletmeci olarak da yer aldık. Hemen gölün başında bir alan çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından bize tahsis edildi. Hem fiyat hem kalite anlamında orada bir standart oluşturacağımıza inanıyorum” sözlerinin yanlış olduğunu söyledi. Keleş, başkanın bu sözleri üzerine “Diyor ki bir iki hafta önce sonlanacak bir projemiz var. Hangi proje bu? Bundan kimin bilgisi var? Maalesef özelikle bir talihsiz açıklama yapıldığını söylemek istiyorum. Uzungöllü’nün olmadığı bir yerde Trabzon turizmi tartışılabilir mi. ister kabul etsinler, ister etmesinler ne kadar karar alırlarsa yanlış yaparlar. Çünkü Uzungöl’ü karalamak ne Trabzon’a ne bölgeye, ne de Türkiye’ye fayda sağlamaz. Eğer bir Ortadoğulu Türkiye’ye geliyorsa Uzungöl sayesinde geliyor. Bunun bilinmesi lazım” dedi.  

VATANDAŞ DEVLETTEN BEŞ KURUŞ ALMADI

Uzungöl’de yapılan tesislerin vatandaşın kendi emekleriyle ortaya çıktığını söyleyen Keleş, işgalci denmesine tepki göstererek, “Yaklaşık 5 yıldır buradayım. İl Valilik toplantısında ben bunu söyledim; en önemli Turizm destinasyonlarından biridir Trabzon. Biz Uzungöl’ü yüceltip Maçka’yı karalayamayız, Maçka’yı yüceltip Ayder’i karalayamayız. Bunlar bizim değerlerimiz ve hepimiz bunlara sahip çıkmalıyız. Tesisle kalite artacakmış. Peki bugün Uzungöl’de yapılan hangi yatırımın devlet desteği vardır. Oradaki insanlar devletten beş kuruş destek almadan o tesisleri yaptılar. Uzungöl’de vatandaş kendi öz kaynaklarıyla burada yatırım yapmıştır. Şimdi kimse kalkıp bu halkı işgalcilikle suçlayamaz. Bunu ben kabul edemem. Bizim çok şeyler beklediğimiz Belediye Başkanımızdan böyle şeyleri duymak çok üzücü. Biz ilk aday olduğunda biz belediye başkanımızı bulduk dedik. Bu bölgenin sorunlarını, insanların sorunlarını bilebilecek bir kişi belediye başkanı olacak diye düşündük. Maalesef bu konuşma bizim için çok üzücü ve bizi çok rahatsız etti. Uzungöl üzerinden çok oyun oynanıyor” şeklinde konuştu.  (günebakış) 

Editör: Haber Merkezi