Yurdumuzun en önde gelen 2400 rakımlı tepeye kurulan tarihi Kadırga Yaylası da beyaza büründü Cuma günleri Pazar kurmak için bir önceki gün Kadırga yaylasına gidenler sabah 10 cm’lık Kara uyandılar. 2400 Rakımlı tepeye kurulan Kadırga yaylası esnafı ve çevre obalarda bulunan yaylacılar uzun zamandır bu kadar karın bu dağlara yağdığını bilmediklerini belirttiler.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde mevsimin ilk kar yağışı yüksek kesimlerde gerçekleşti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde altında seyretmesiyle özellikle 2 bin rakımdan yüksek kesimlerde saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini gösterdi. Hava sıcaklığının eksi seviyelere düştüğü yüksek kesimler beyaza bürünürken, yeşilin beyaza büründüğü Karadeniz'in yaylaları görsel şölen oluşturdu. Trabzon ve Gümüşhane yaylacıları tarafından kullanılan Kadırga Yaylasında Cuma günleri kurulan Pazar yerindeki bulunan esnaflar güne kar beyazıyla uyandılar. 2400  Rakılı Kadırga yayasında kahvehanesi işleten Galip Gülbahar’ın  müşterileri bu son zamanlarda değişken mevsim normallerinden olsa gerek uzun zamandır bu dağları yaylaları kullandıklarını ancak ilk defa bu kadar erken kar yağdığını ancak ilerleyen günlerde tekrar havanın açacağını belirtiklerini iletme sahibi aktardı.

DOĞU Karadeniz Bölgesi'nde havaların soğumasıyla birlikte yüksek rakımlı yaylalar beyaza büründü. Trabzon'un yüksek rakımlı yaylalarında kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. 

Soğuk hava dalgasının etkisine giren Doğu Karadeniz bölgesinde yüksek rakımlı yaylalar beyaza büründü. Kentlerin sahil kesimlerinde sağanak yağış etkili olurken, yüksek kesimlerdeki yaylalar mevsimin ilk karı ile beyaza büründü. Yaylalarda mevsimin ilk kar yağışı dün gece kendini gösterirken, yaylacılar sabah uyandıklarında beyaz örtüyle karşılaştı.

Trabzon’da Çaykara’ya bağlı Sultan Murat ve Limonsuyu, Köprübaşı’na bağlı Taşlı, Seslikaya, Köşk, Araklı’ya bağlı Yılantaş ve Kalecik, Tonya’ya bağlı Kadıralak, Vakfıkebir’e bağlı Hasandüzü, Hayrat’a bağlı Ciheli, Beşikdüzü’ne bağlı Sis dağı ve Kadırga yaylaları ile Gümüşhane’ye bağlı Hamzaağa, İsmailağa yaylaları beyaz örtüyle kaplandı.

Köprübaşı ilçesi sınırlarında bulunan Madur Dağı eteklerini o sırada bölgede bulunan bir çoban birer gün arayla fotoğrafladı. Yeşil çayırla kaplı Madur dağı etekleri 24 saat içerisinde kar yağışıyla beyaza büründü.

Yaylalarda kar kalınlığı yer yer 10 santimetreyi aşarken bölgede kar yağışı devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi