Trabzon Üniversitesi’nin taşınması iddiaları sonrasında Akçaabat’taki Sivil Toplum Kuruluşları ortak bir açıklama yaparak “Trabzon Üniversitesi’nin Akçaabat hudutları dışına çıkarılması asla düşünülmemelidir. Gerekirse Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet etmek için Akçaabat’tan Ankara’ya yürürüz” ifadelerine yer verdiler.

Akçaabat Kent Konseyi, Akçaabatlılar Vakfı, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi, Akçaabat Ziraat Odası, Akçaabat Şoförler Odası, Akçaabat Muhtarlar Derneği, Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi, Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı ortak açıklamada açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Trabzon Üniversitesi, 18.05.2018 tarihinde 30245 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7141 sayılı kanun ile Trabzon Akçaabat’ta kurulmuştur. Daha sonrada bu üniversiteye rektör ataması yapılmıştır.

Trabzon Üniversitesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın biz Akçaabatlılara sunduğu güzel bir hediyedir. Yasada da belirttiği gibi Trabzon Üniversitesi Akçaabat’ta kurulmuştur. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz.  
Bugünlerde aldığımız duyumlara göre bazı kişiler tarafından Trabzon Üniversitesi’nin Akçaabat sınırları dışında bulunan bir yere taşınması çalışmaları başlatılmış veya düşüncesi oluşmuştur.

Biz Akçaabatlılar olarak bu yanlışlıktan dönülmesi için; bu düşüncede olan her kimse, kendilerini basın yoluyla uyarıyoruz. Trabzon Üniversitesi’nin Akçaabat hudutları dışına çıkarılması asla düşünülmemelidir.

Bu konuda herhangi bir kurum, kuruluş, kişi veya kişilerin çalışma yapmasını doğru bulmayız. Karşılarında tüm sivil toplum örgütleri ve Akçaabat halkı ile dururuz. Düşünülmesi gereken, Trabzon Üniversitesini yarışan bir üniversitesi haline getirmektir. Kafa yorulması gereken Üniversiteyi Akçaabat dışına taşımak değil, bu üniversitenin kültürünü, sanatını, bilimini, kalitesini yükseltmek, yeni ihtiyaç duyulan bölümleri açmak, akademik kadroyu güçlendirmektir. Bunlara kafa yormadan, üniversiteyi Akçaabat dışına taşıma çalışmaları içine girmek doğru değildir. Üniversitenin genişlemesi düşünülüyorsa mevcut bulunduğu yerde genişlemeli, bu yeterli değilse Akçaabat’ın Merkezinde veya batıya doğru bir yerde genişleme çalışmaları yapılmalıdır. Örneğin Akçaabat İlçesi kamara mevkiinde bulunan 350-400 dönümlük arazi Trabzon Üniversitesi için bir yer olarak değerlendirilmelidir.  Ayrıca yeni fakülteler de şehrin batı kesiminde açılarak şehrin batıya doğru genişlemesi sağlanabilir.

Biz Akçaabatlılar iyi niyetle diyoruz ki; Trabzon Üniversitesindeki kadrolaşma Akçaabat’ın dışındaki bölgeler gözetilerek yapıldı. Sustuk. Ama Trabzon Üniversitesini Akçaabat dışına taşıma konusundaki ham hayallerinize karşı “dur” deriz. Gerekirse yapanları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet etmek için Akçaabat’tan Ankara’ya yürürüz.  Tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Editör: Haber Merkezi