Doğu, Orta ve Batı Karadeniz’in tek et kombina merkezi olma özelliğine sahip olan Trabzon Et Kombina merkezindeki son durum hakkındaki bilgileri AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar verdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar; “Doğu, Orta ve Batı Karadeniz’in tek et kombina merkezi olma özelliğine haiz tesisimizde, günlük 70 Büyükbaş ve 200 Küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak olan Kombina Merkezimiz hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Akçaabat’a yapılacak et kombine tesisinin yatırım maliyeti 45 Milyon Türk Lirası olup  toplam inşaat alanı 22 bin 242 metre karedir. Tesisimiz kesimhane, soğuk hava depoları, et işleme alanları, laboratuar, atık su arıtma tesisi, idari bina ve sosyal tesislerden ibaret olup tüm hijyen şartlarını sağlayan modern bir tesis olacaktır. Kombinamızın inşaat aşaması, çok kısa bir zamanda tamamlanmak üzeredir. İnşaatı bitmek üzere olan tesisimiz bölgemiz halkına hayırlı olsun” dedi.

Milletvekili Günnar; “Proje Akçaabat’ımıza hem ekonomik, hem de istihdam açısından değer katacaktır. Bölgemize büyük katkı sağlayacak Akçaabat Et Kombina Merkezimin yapımında en büyük desteği veren Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve Et ve Süt Kurumu Genel Müdürümüz Sn. Osman Uzun’a ve emeği geçen herkese teşekkür eder, Bölgemize, Trabzon ve Akçaabat’a hayırlı olmasını dilerim” diye belirtti. 

Editör: Haber Merkezi