Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Murat Zorluoğlu, 10 Bin 939 kişinin sayaçsız su kullandığını açıkladı. Zorluoğlu ayrıca 77 Bin abonenin 34 Milyon TL su borcu olduğunu belirtti.

Zorluoğlu, “2020 yılında yapılan kaçak tespit çalışmaları neticesinde 10 bin 939 kişinin aboneliği olmasına rağmen sayaçsız su kullandı. 295 kişinin sayacı takılı olmasına rağmen abone olmadan su kullandı. 1195 kişi de hem aboneliğinin olmadığı hem de sayaçsız su kullandı.

1241 kişinin ise hem aboneliğinin bulunduğu hem de sayacının takılı olmasına rağmen evinin dışında kaçak su kullandığı tespit edilmiştir. İkinci taksit çalışmaları yapılacak. Bu noktada vatandaşlarımızın kanundaki sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini ve bundan sonra gerekli yasal işlemleri ve su kesme işlemini gerçekleştireceğimizi belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımızın istemediğimiz yaptırımla karşılaşmalarını istemiyoruz. 

31.08. 2020 tarihinden önce atık su borcu bulunan toplam 77 bin abonemiz var. Yapılandırma kapsamına giren 77 bin abonenin borç toplamı 34 Milyon TL. Epey bir gelir TİSKİ için ve bunun üzerinde hassasiyetle duracağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi