Karadeniz Teknik Ünversitesi Farabi Hastanesi'nde, kritik öneme sahip bir operasyon başarıyla gerçekleştirildi.  Ağrı ve idrarda kanama şikayetiyle Farabi Hastanesi'ne başvuran erkek hastanın sağ böbreğinde 35 santimlik kitle tespit edildi. Hastanın karın boşluğundaki diğer iç organlarına da uzanan kitle başarılı bir operasyonla alındı.

Sağ yan ağrısı ve idrarda kanama şikâyetiyle KTÜ Farabi Hastanesi Üroloji Polikliniği’ne başvuran 58 yaşındaki S.A. isimli erkek hastaya yapılan tetkiklerde, sağ böbreğinde 35 santimlik kitle tespit edildi. Kitlenin, karın boşluğundaki diğer iç organlara kadar uzandığı görüldü. Operasyon kararı verilen hastanın, kitlesiyle beraber sağ böbreği de alındı. Hastanın bir haftalık takip sonrasında sağlığına kavuşarak taburcu edildi. 

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi İlke Onur Kazaz Dr. Öğretim Üyesi Fatih Çolak ve ekibi, operasyonun yaklaşık 3 saat sürdüğünü ve başarıyla sonuçlandırıldığını belirtti. Dr. Öğretim Üyesi İlke Onur Kazaz, Farabi Hastanesi Üroloji Kliniği’nde, metastazik böbrek tümörlerinin açık ve kapalı ameliyat yöntemleriyle tedavisinin yapıldığını kaydederek, “Bu sayede hastalarımızın yaşam sürelerine olumlu katkı sağlandı” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Kaz ise, KTÜ Farabi Üroloji Kliniği’nin, sahip olduğu ileri teknoloji ve deneyimli cerrahları sayesinde, benzer pek çok operasyonu başarıyla gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi