Trabzon’da aşılama sayılarını artırmak için önemli bir proje hayata geçirildi.

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) tarafından başlatılan proje kapsamında 15 Temmuz’dan itibaren ilk aşısını olan kişilere 1-31 Ağustos tarihleri arasında Turizm işletmelerinde özel indirim uygulanacak.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan usta Atatürk Alanı Meydan Parkında kurulan Aşı Çadırı önünde yaptığı açıklamada “Projenin düşünce mimarı Murat Çavga Bey. Biz müdürlük olarak bunu nasıl geliştirebilirizin hesabını yaptık. Aynı zamanda işletme sahipleri de yanımızda. Bütün işletme sahiplerine tek tek verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Aşı sayılarımız Türkiye ortalamasının üzerinde olsak bile az rakamlardayız. Bu artırabilmek için özellikle aşı olan kişilere bir kısım işletmelerle teşvik oluşturamaya çalışıyoruz. Bu projeyi bu amaçla yapmış olduk. Proje ile işletme sahipleri ilk aşısını 15 Temmuz’dan itibaren yapılmış olan ve iki doz aşısını da yapılmış olan kişilere kendi iç düzenlerine uygun şekilde indirimler uygulayacaklar. Projemiz kapsamındaki işyerlerini ilan edeceğiz. Projemizde 1 Ağustos’ta başlayıp 31 Ağustosa kadar sürecek. İnşallah teşvikle birlikte daha çok insanımız aşı olacak ve bu illetten kurtulmuş olacağız düşüncesindeyiz” dedi.

TİSAD Başkanı Murat Çavga yaptığı açıklamada yönetim kurulu toplantısında projenin ortaya çıktığını belirterek, “Bizim yönetim kurulumuz ile yaptığımız bir toplantı esnasında ortaya çıkan bir proje oldu. Daha sonra müdürümüzün motivasyonu ve işletmeci arkadaşlarımızın destekleriyle konu buraya geldi” dedi.

Editör: Haber Merkezi