SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon 2-6 Mayıs tarihleri arasında ‘G-61 Ticari Satış Organizasyonu’na ev sahipliği yapacak. İstanbul Erkoç Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Ustabaş ve Demet Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Demir, organizatörlüğünde Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş ev sahipliğinde Ramada Otel'de gerçekleşecek satış organizasyonuna  Türkiye'nin çeşitli illerinden 81 ithalatçı-imalatçı firma ile yaklaşık bin farklı toptan satış yapan firma katılacak. Organizasyon öncesinde Organizatörler Nuri Ustabaş, Halil İbrahim Demir, Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci ve Trabzon esnafları ile istişare gerçekleştirildi.

TRABZON'DA BİR İLK
Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Antalya'dan sonra Anadolu'da ki ilk toptan satış organizasyonun Trabzon'da yapıldığını belirterek, "Trabzon'umuzda Mayıs ayının 2'si ila 6'sı arasında 'G-61 Ticari Satış Organizasyonu’ olacak. Bu satış organizasyonu ile bizim 33 yıldır bölgemize hizmet verdiğimiz ve çalıştığımız fabrikalar inşallah Trabzon'a gelecekler. Bu organizasyonu kuran Trabzonlu kardeşlerimize 'Bu fuarların Antalya'da sürekli yapıldığını, Karadeniz'e yaymamız gerektiğini ve ilkini de Trabzon'dan başlatmamızı' ilettik. Allah'a şükürler olsun bu istişaremiz meyvesini verecek. İthalatçı imalatçı firmalar Trabzon'da olacak. Bu organizasyon kentimiz için de çok güzel olacak. Ben de Trabzon'da bir esnaf kardeşiniz olarak bu organizasyon bize de gurur vermektedir. Yıllarca bölgelere hizmet sunduğumuz markaların kentte olması şehrimize de katkı sağlayacaktır. Firmaların fabrikaların desteğini kente çekerek şehrimize katkı sağlanacak. Sağlanmaya da devam edecektir" dedi.

TİCARETİMİZE RENK KATACAK
Organizasyonun ticareti renklendireceğini dile getiren Güneş, "Organizasyonumuz Anadolu'da ilktir. Anadolu'da bizim gibi toptan iş yapan kardeşlerimizin Trabzon'a gelerek organizasyonlara katılmaları kendilerine de katkı sağlayacaktır. Markaların bölgelere yayılması onların da tanınırlık ve bilinirliğini artıracaktır. İbrahim Bey ve Nuri Bey ellerini taşın altına koyarak yola çıktılar. Türkiye'de toptan üstü esnaflar katılacaktır. Ticaretimize renk katacaktır. Karadeniz'i görmeyen kardeşlerimiz de Karadeniz'e gelerek yaylalarını ziyaret edecekler. Organizasyonumuz diğer bölgelere de ön ayak olacaktır inşallah. Markaların ve kalitenin bölgemize gelmesine de vesile olacak organizasyonumuzda 1 tane toptan satış firması stantlarını açarak bölgemize de ciddi katkı sağlayacaktır. Gerekli istişareler yapılarak ticaretimizi daha güzel günlere taşıyacağımıza inanmaktayım. Organizasyonumuzun bölge toptan üstü esnafımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

‘YILLARCA HİZMET VERDİK’
Fuar organizatörlerinden Nuri Ustabaş, memleketi Trabzon'da böyle bir etkinlik yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Organizatörler olarak Trabzonluyuz. Yıllarca sektörde hizmet verdik.  Kendi memleketimizde böyle bir organizasyon düzenlemek istedik. İmalatçı-ithalatçı firmalar ile ülke genelinde toptan satış yapan firmaları ve yurt dışından gelecek firmaları Trabzon'da buluşturacağız. Bölgede ki toptancılar da organizasyonumuzu sahiplendiler. Bu organizasyonu düzenlememizde ki en önemli etken şehre olan sevdamızdır. Amacımız bölgeyi tanıtmak. Sevdamız Karadeniz. Organizasyonumuzda yaklaşık bin kişi Karadeniz'i ziyaret edecek. Doğa güzelliklerini gezecek. Gün içinde düzenlenecek turlarla misafirlerimiz yaylalarımıza çıkacak. Saat 15.00 ile 24.00 arası da Ramada Otel'de kurulu stantlarımızda satışlarımız olacak. Satışlarımız tamamen toptandır" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi