Türkiye'nin en önemli maden zenginlikleri arasında yer alan bor madeninden sıvı gıda takviyesi üretildi. Bağışıklıklarını güçlendirmek isteyenlerin gıda takviyesini tercih ettiğini söyleyen Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Doktor İlhan Günaydın, "Bor katkılı gıda takviyesini kullanan koronavirüs hastaları çok hızlı şekilde 2-3 günde toparlanıyor" dedi.

Dünyanın en değerli madenleri arasında yer alan, Türkiye'nin de en önemli maden zenginliği olan bor madeninden sıvı gıda takviyesi üretildi. Ülkede farklı sektörlerde kullanılan bor madeninden elde edilen gıda takviyesi bağışıklıklarını güçlendirmek ve virüslerden korunmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Trabzon'da tamamlayıcı tıp uzmanlarının önerdiği gıda takviyesine koronavirüs salgını sonrası ilginin arttığı belirtildi. 

'COVİD HASTALARI 2-3 GÜNDE TOPARLANIYOR'

Trabzon'da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavi Merkezi'nde görevli Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Doktor İlhan Günaydın, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca onaylı bor içeren mineral takviye edici gıdanın insan sağlığına son derece faydalı olduğunu söyledi. Günaydın, "Koronavirüse yakalanan bir arkadaşımız oldukça kötüydü. Kendisini bor mineralli sıvı başlandı. Çok kısa bir sürede hastaneden çıktı. Günler içerisinde etkisini gösterdi. Bor takviyesi yapıldığında vücut enerjisinin arttığı tespit edildi. Bor kalp damar sağlığı, hormonal hastalıklar, kanser hastalıkları için ümit vaat eden bir mineral olarak görünüyor. Ben hastalarımda kullanıyorum. Hastalar koronavirüse yakalanmıyor, covid-19 hastası olanlar da çok hızlı şekilde 2-3 gün içinde toparlanıyor. Bor minerali bu tedavilerde daha fazla kullanılmalıdır. Herhangi bir yan etkisi de yoktur" dedi.

'BOR TAKVİYESİ ALDIM, ÇOK RAHATIM'

Rize'nin Çayeli ilçesinde yaşayan ve bor katkılı sıvı gıda takviyesi kullanarak sağlığına kavuştuğunu anlatan İsmail Tecimer de “Gıda takviyesinin faydalarını hem eşim hem de kendimin üzerine gördüm. Bir takım kronik rahatsızlıklarım vardı. Ben fayda görünce aynı hastalıkları yaşayan arkadaşlara önerdim, onlar da kullandılar, kısa zaman içerisinde faydalarını gördüler. Bor takviyesi almaya başladıktan sonra yaşadığım sıkıntılar sona erdi, şu an çok rahatım" dedi.

Ayşe Tecimer ise “İki defa ağır zatürree atlattım. Geçen gün yine rahatsızlandım. Bor katkılı gıda takviyesini içtim. İlk bardaktan etkisini gösterdi, terlemeye başladım. Allah'a şükür iyiyim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi