Doğa Koleji, Zorlu Grand Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. 2022-23 eğitim öğretim yılı için hedeflerin açıklandığı toplantıya Doğa Koleji CEO’su Dr. İsmail Kızılbay, Genel Müdür Enis Eryaman, Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Tansel Özyaman, Pazarlama ve İletişim Kurumsal Direktörü Pınar Bahçekapılı, Lisanslı Okullar Bölge Koordinatörü Hafız Yedikardeş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın ve İl Milli Eğitim Özel Okul Şube Müdürü Bünyamin Akyüz katıldı.

FİNANSAL SORUNLAR VAR MI?

Burada açıklamalarda bulunan Doğa Koleji CEO’su Dr. İsmail Kızılbay, “Doğa Koleji’nin finansal sorunlarını Can Holding üstlenmiş durumda. Finansal sorundan bahsedemiyorum. Borçları ve ihtiyaçların tamamını üstlendi. Bu önceden vardı. Şu anda öyle bir sıkıntı yok” dedi.

TRABZON KAMPÜSÜ KAPANACAK MI?

Trabzon kampüsünün kapanacağı hakkında konuşan Kızılbay, “Yok. Olmadığı için buradayız. Daha iyi olması için buradayız. Trabzon’un rakamlarına baktığımızda, ülkedeki önemine baktığımızda varlığımızın güçlenmesi gerektiği çok açık. Kampüsümüz zayıflamış olabilir ama Trabzon bundan sonraki süreçte özel ilgi alanlarımızdan birisi olacak. Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisinde nasıl bulunduğumuz önemli. Amacımız burayı geliştirip büyütmek” diye konuştu.

GÜVENİ İNŞA ETMEK İÇİN HER ŞEY ELİMİZDE

“Kısa sürede yönetim değiştirdi güven sorunu beraberinde getirmektedir” sorusuna Kızıbay, “6 ay önce soru sorulsa sağa sola doğru eğilmem gerekecekti. Olan bir şey. Saklayacaktım sizlerden. Belirsizlikler çok fazlaydı. Her şeye hakim olan bir holding yapılanması var. Finansal bir sorunu olmayan yönetimi mevcut. Bugünden yarına herkes bize güvensin diye beklentimiz olamaz ama yaptıklarımızla bu güveni yavaş yavaş inşa edeceğiz. Güveni inşa etmemiz için ihtiyaç duyduğumuz her şey elimizde olduğu için sağlam ilerleyeceğimize inanıyorum” dedi.

DÜNYA ÇAPINDA 3 FARKLI ÖDÜL ALDIK

Genel Müdürü Enis Eryaman, “Bütün özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı’nın okuludur. Standart olan müfredat uygulanır. Bunun dışında fazladan verdiğimiz ders saatlerini nasıl doldurduğumuz önemli. İçeriği nasıl geliştirdiğimiz önemli. 43 kişilik ve yardımcılarıyla 50 kişilik araştırma geliştirme çalışanlarımız var. Her türlü materyal malzemeyi anlık olarak inceleyip hızlıca refleks gösterecek durumdayız. Her bir ders için ayrı ayrı planlamalar yapılır. Haftalık olarak kullanılacak materyal malzemelerin eşleştirmesi yapılır haftalık olarak paylaşılır. Sistematik üretim yanında yayın da getiriyor. Kendi yayınlarımızı üretiyoruz. Sahada çalışan 3800 öğretmenimiz var. Herhangi bir yenilik yapmak istersek yada küçük değişiklikler yapmak istersek 3800 farklı sesimiz var. Piyasanın ne kaliteli ürününü oluşturabilecek durumdayız. Yeni teknoloji üretenler Doğa Koleji’nin kapısını çalıyorlar. Temel nedeni bizim ciddi bir bilgi seviyemiz ve programları geliştirme seviyemiz. Bize gelen her yeniliği inceleyip lokal denemeler yaparak sahada uygulanabilir hale getirdikten sonra uyguluyoruz. Yeniliklere en açık kurumuz. Pandemi dönemi yaşadık. Online eğitimde hızlı refleks gösterdik. Dünya çapında 3 farklı ödülümüz var. Eğitim öğretim faaliyetlerimizde hiçbir aksama yaşamadık. Dijital online eğitimimizi sadece pandemi olarak görmüyoruz. Özgüven artırıcı projelerimiz var. Voleybol kız takımımız Türkiye Şampiyonu oldu. Basketbolda da finalde iki Doğa Koleji vardı. Sportif anlamında çocuklarımızı maksimum şekilde destekleyeceğiz Tüm gücümüzle yer alacağız ve Trabzon’da Doğa Koleji’nden bahsettiriyor olacağız” ifadelerini kullandı.

HEDEF 150 OKUL 150 BİN ÖĞRENCİ

CEO Kızılbay, “8 bin çalışanı olan bir yapıdan bahsediyoruz. 102 kampüs, 51 bin öğrenci var. 38 ilde yer alıyoruz. Bazı illerin ilçelerinde de varız. Yeni yönetimle birlikte konuştuğumuzda plan yaptığımızda ilk etaptaki 150 okul 150 bin öğrenci. Çok ulaşılamayacak bir rakam değil. Gittiği yöndü bu yükseldiği zaman” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRMEK İSTİYORUZ

Genel Müdür Enis Eryaman, kolejin bursluluk sınavlarıyla ilgili, “200 bin öğrenciyi sıraladık puan çizgileri çektik. Burada tabi ki hak edene vermeye çok çalıştık. Çok öğrenci girince zor oluyor. Çizgi çektik üzerindekiler hak etti. 1 puan değişimlerini de üste yuvarlayarak verdik. Biz başarılı öğrencileri ödüllendirmeyi istiyoruz” dedi.

YURT DIŞINA AÇILMAMIZ İÇİN HENÜZ ERKEN

Türkiye’nin eğitim boyutunda tercih edilen bir ülke olması konusunda çalışmanız var mı sorusuna, “Önceliğimiz yurt içindeki yapılanamız. Sonrasında yurt dışına açılmamız harika bir iş. Ancak çok kolay bir operasyon olmadığını söyleyebilirim. Aslında Amerika ve İngiltere’nin eğitimden kazandığı para ortada. 39-40 ülkeden Bilgi Üniversitesi’nde öğrenci var. Şu anda önümüzdeki 3-5 yıl için yurt dışına atılmanın erken olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

TRABZON’DAKİ İSTATİSTİKLERİ AÇIKLADI

İl Milli Eğitim Özel Okul Şube Müdürü Bünyamin Akyüz, “Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 628 okulumuz var. 77 tanesi özel okul. 18 ilçemiz var 18 ilçe içinde 3 ilçede dağılım söz konusu. Ortahisar, Akçaabat ve Beşikdüzü… 7534 dersliğimiz var. 647’si özel okullarımıza ait. 11 bin 827 öğretmenimiz var. 911 öğretmen özel okullarımızda mevcut. 142 bin 210 öğrencimizin 6 bin 247’si özel okullarda. Öğrencilerimizin 70 bine yakını Ortahisar’da yer almaktadır. Özel okulları önemsiyoruz. Ciddi manada bir yük alınması söz konusu. Önemli bir paydaş olarak görüyoruz. Eğitim pastasının yüzde 12’si özel okullar” dedi.

Editör: Haber Merkezi