Günlük 140 ile 160 arasında hastanın pozitif çıktığı Trabzon’da yoğun bakımların tamamının neredeyse dolduğu, yeni yoğun bakım açmak için çalışmalar başlatıldığı öğrenildi. Ölü sayısının 55’i geçtiği şehrimizde bugüne kadar koronavirüse yakalanan kişi sayısı 3000’e yaklaştı. 

Temaslıları ile birlikte binlerce kişi evlerinde karantina altında tutulurken yetkililer halen daha insanların gevşek davrandığını kuralları hiçe saydığını, normal hayatlarına devam ettiklerini ifade ederek "Evet sağlık konusunda bir yetersizliğimiz yok, tüm ekipler var gücüyle çalışıyor ama buna güvenerek de insanlarımız rahat davranmamalı. Bayramdan önce günde 0 vakanın olduğu şehrimizde bugün, günde 160 kişi koronavirüse yakalanıyor. Bu çok ciddi bir rakam. 

İŞ RAYDAN ÇIKTI
Böyle giderse çok ağır bedeller ödemek zorunda kalırız. Artık iş raydan çıkıyor, düğünler, cenazeler, misafirlikler, toplu alanlar bunlara özellikle riski olanların yaşlılarımızın kesinlikle gitmemesi gerekir. Maskenizi çıkaracağınız hiçbir ortama kesinlikle girmemelisiniz. Maske mesafe ve hijyen kuralına uymanız halinde tehlikenin dışındasınız ama uymazsanız evinizde rahat rahat istirahat etmek yerine yoğun bakım odasında kendinizi bulmanız an meselesi. Bakınız ülkenin yetiştirdiği çok önemli insanları bir bir kaybediyoruz. Virüsün siyaseti yok, iş adamı yok, zengini fakiri yok. Lütfen herkes dikkatli olsun, kendileri için olsun"
ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi