Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı ve Demiryolu Platform Sözcüsü Şaban Bülbül, Trabzon-Erzincan demiryolu projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bülbül, “Trabzon-Erzincan demiryolu mutlaka yapılması gerekiyor. Diğer alternatiflerin konuşulması, bunun gündeme taşınması bu projenin sulandırılması ve yapılmasına karşı çıkmakla eş değer olarak görüyorum. Özellikle bunu Trabzonluların da dillendirmesine üzülüyorum” dedi.

İHALE TARİHİ BELİRLENMELİ

Bülbül, “Bizim burada ilk önceliğimiz Trabzon-Erzincan demiryolunun yapılmasıdır. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Trabzon’da fikir ayrılığı imajını vermemiz gerekiyor. Trabzonlular olarak buna çok dikkat etmeliyiz. Hükümetin ve Devlet Demiryolunun vermiş olduğu bir karar var. Bizde bu kararın takipçisiyiz. Demiryolunun ileri bir tarihe değil de ihalesinin yapılacağı tarihin açıklanarak projenin bir an önce yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

SÜREKLİ TARİH UZUYOR

Trabzon-Erzican Demiryolu Projesinin yapım tarihinin uzamasına da değinen Bülbül, “Demiryolunun yapımının sürekli bir ileri tarihe ertelenmesi yeni bir durum değil. 1800’lü yılların sonundan beri Trabzon’da demiryolu yapımı hala uzuyor. Yöneticilerimizin bu projeyi bir an önce hayata geçirmek için adım atmalarını bekliyoruz. Kendi vermiş oldukları tarihi gerçekleştirmek için uğraşmalarını bekliyoruz. Bu tarihi ileri bir tarihe atmak projeyi yine sürüncemede bırakır. Bunu yeni tarihlerle beraber değil demiryolunun ihalesinin yapılacağı tarihin açıklanarak bir an önce yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

BİRLİKTELİĞİMİZ PARÇALANMAMALI

Bülbül, Giresun’da veya farklı illerde demiryolu için yeni güzergahların konuşulmasının çok önemli olmadığını kaydederek Trabzon’da STK’ların, tüm siyasilerin ve yöneticilerin Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi için birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Bülbül, “Giresun’un Ordu’nun, Rize’nin, Artvin’in kendi içerisinde demiryolu ile ilgili konuşmaları bizim açımızdan sıkıntı olmaz. Ancak Trabzon’dan destek gördüğü zaman sıkıntı olur. Trabzon’da fikir birlikteliğini parçalamak bize zarar verir. Biz Trabzon-Erzincan demiryolunun bir an önce hayata geçirilmesi için isteğimizi güçlü bir şekilde ortaya koymalıyız” ifadelerini kullandı.

Karadenizde sonnokta / Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi