Trabzon’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınan önlemlerde özellikle lokanta ve halısahalar için esneme yaşanmış, bu alanda faaliyet gösteren işletmeler yeniden hizmete başlamıştı.

Alınan kararlardan sonra gözler sinema salonlarına çevrilmişti. 1 Nisan 2021 tarihine kadar kapalı olacağı belirtilen salonlar için bugün Trabzon valiliğinden yeni bir karar açıklandı.

İl Hıfzısıhha Kurulu’nun kararına göre Trabzon’da sinema salonlarının en az 12 Mayıs 2021 tarihine kadar kapalı olacağı belirtildi.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Koronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Gerekli olması durumunda İlimizde ilave tedbirler alınmaktadır.

Bu doğrultuda korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan karar gereğince;

Salgınla mücadele tedbirleri kapsamında 24.02.2021 tarihli ve 3135 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultuda 25.02.2021 tarihli (2021/9) Sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sinema salonlarının faaliyetlerinin 01 Nisan 2021 tarihine kadar durdurulması kararlaştırılmıştı.

Gelinen aşamada İçişleri Bakanlığının 30.03.2021 tarihli ve 5676 sayılı Genelgesi doğrultusunda gerek sektörün bu yöndeki talebi gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla İlimizdeki sinema salonlarının faaliyetlerine 12 Mayıs 2021 tarihine kadar ara verilmesine karar verilmiştir.

08.12.2020 tarihli (2020/125) İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile ilimizdeki site/apartman yönetimlerinin Kat Malikleri Kanunu’na göre yıllık yapmaları gereken kat malikleri kurulu toplantılarının 31.03.2021 tarihine kadar ertelenmesine yönelik alınan kararların yürürlükten kaldırılarak; anılan toplantılar maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması suretiyle yapılacaktır.

Alınan kararlara uymayanlara İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemler yapılacaktır.

Editör: Haber Merkezi