Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Çarşı mahallesi Hükümet Sokak’ta önceki gün gece geç saatlerde meydana gelen olayda 3 kişi Çarşı ve Mahalle bekçilerine direnince arbede çıktı.

SÖZLÜ TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Emniyet birimlerinden edinilen bilgilere göre, bekçiler sokakta bulunan 6 kişilik bir grubun yanına geldi. Bunun üzerine grubun içerisinden şüpheli D.Ç (22) bekçilere bir şeyler söyleyerek üzerinde yürüdü. D.Ç ile birlikte M.C.Ö (18) ve F.K(31) olaya dahil olunca bekçiler ve şüpheliler arasında arbede çıktı.

KÖPEĞİNİ SALDIRTTI İDDİASI

Çıkan arbedede bekçilere hakaret eden 3 şüpheliden D.Ç’nin bir bekçiye yumruk attığı ve köpeğini müştekilere saldırttığı ifade edildi. Köpeğin saldırısı sonucu bekçilerden birinin sağ bacağından ısırılarak yaralandığı bildirildi.

KÖPEK KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Bölgeye gelen takviye ekipleri ile birlikte 3 şüpheli göz altına alınarak köpek ile birlikte karakola getirildi. 3 şüphelinin ifadesi karakolda alınırken köpek karakol kapısına bağlı bir şekilde bekletildi.

YARALI BEKÇİLERİN DURUMU İYİ

Yaralanan bekçilerinin durumu iyi olduğu öğrenilirken karakol önünde bekleyen köpeğin akıbeti merak konusu oldu.

KÖPEK İÇİN UYUTMA KARARINA TEPKİ

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’nden yapılan açıklamada ise, ‘’Bu köpek şu anda Vakfıkebir’de karakolun önünde 2 gündür bağlı. Sebebi de bir gün önce 2 delikanlı ile iki bekçi kavga etmiş. Bekçiler de biber gazı ve cop kullanınca köpek savunma iç güdüsü ile kavgaya karışmış. Her olayda olduğu gibi fatura köpeğe kesilmiş.Bize gelen bilgiye göre Köpek uyutulacakmış.Köpek 2 gündür niçin barınağa gitmedi.Uyutma kararını kim verecek.Saldırgan köpek bile rehabilite edilir.Yerine bırakılır. Saldırgan tavırlar gösterilirse veteriner uygun görürse uyutulabilir.Trahayko olarak köpeğin barınağa alınmasını devlet veterinerleri tarafından saldırgan olup olmadığına karar verilmesini istiyoruz.’’ ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi