Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, 29 Nisan Perşembe saat 19:00’da başlayacak ve 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00’te sona erecek olan ‘tam kapanma’nın başlamasına saatler kala önemli uyarıda bulundu.

Trabzon’da son 10 günde vaka sayılarının yüzde 50’den fazla azaldığını belirten Dr. Usta, “İstanbul v.b. illerden ilimize gelen vatandaşlarımızın temas önlemlerine dikkat ederek ve mümkün olduğunca izole olarak ilimizde bulunmalarını kendilerinden özellikle istirham ediyorum” dedi.

Hakan Usta açıklamasında “Trabzon’da Covid-19 Vakalarımız son 10 günde % 50'nin üzerinde AZALDI. Günlük hastaneye yatış, yoğun bakımlarda ve entübe olan hastalarımızda da düşüşler söz konusu. Bu tablonun daha da iyileşmesi, belki normal yaşamlarımıza dönmemiz ancak uygulamaya konulan KAPANMAnın gereklerinin yerine getirilmesi ile mümkün olacaktır. Bu doğrultuda İstanbul v.b. illerden ilimize gelen vatandaşlarımızın temas önlemlerine dikkat ederek ve mümkün olduğunca izole olarak ilimizde bulunmalarını kendilerinden özellikle istirham ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi