SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Aşkale Çimento Fabrikasının sözleşme gereği üretimi durdurulunca, işçilerin bir kısmı aynı firmanın Gümüşhane’de bulunan fabrikasına kaydırıldı. Burada şantiyede kalan işçiler Trabzon’dan aldıkları haberle şok oldu! İddiaya göre ailesi Trabzon’da yaşayan bir işçiyi arayan eşi, sağlık ocağına gittiğinde nüfusları Gümüşhane’de olduğu için aile hekimlerinin Gümüşhane’de göründüğünü ve bu nedenle sağlık hizmetlerinden yararlanamadıklarını belirtti.

BAŞKAN İŞÇİLERLE KONUŞTU
İşçinin eşi ikametgahlarını neden Gümüşhane’ye alındığını sordu. Konuyu araştıran işçiler nüfus kayıtlarının haberleri olmadan Trabzon’dan, fabrikanın bulunduğu Gümüşhane’nin Arzular Kabaköy beldesine alındığını öğrendi. İkametgâh değişikliğinin ilgili kurumlarca işçilerin haberi olmadan yapıldığı iddia edildi. Trabzonlu işçilerin konuyu öğrenmesi üzerine fabrikaya gelen Arzular Kabaköy Belediye Başkanı Necati Uçan’ın işçilere bir hata yapıldığını, bu hatanın giderileceğini söyleyerek özür dilediği ileri sürüldü.

BAŞKAN OLAYI DOĞRULADI
Öte yandan bazı iddialara göre Arzular Kabaköy Belediyesi’nin nüfus yetersizliği nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu, beldenin nüfusunun yükseltilerek, köye dönüştürülmesinin önüne geçmek için böyle bir uygulamaya gidildiği ileri sürüldü. Arzular Kabaköy Beldiye Başkanı Necati Uçan da yaşanan olayı doğrulayarak “Birkaç tane işçinin alındı” dedi. İşçilerinin nüfus kayıtlarının Trabzon’a tekrar geri iade edilip edilmediği sorusuna da cevap veren Uçan, “Tabii geri iade edilecek. Hatta bir kısmı da geri iade edildi” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi