Trabzon'da yaşayan Mustafa Mert Topal isimli bir lise öğrencisi, Apple'ın reklam çekimlerine dahil olmak için ABD'ye gideceğini açıklamıştı. 20 Nisan'da ABD'ye gideceğini ve Apple'ın reklam filmlerinde rol alacağını, 4 ay sürecek yolcuğunda annesinin yanında olacağını söylemişti. Gencin iddialarinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

APPLE YALANLADI: HİÇ GÖRÜŞMEMİŞ

Trabzonlu gencin Apple'ın reklam yüzü olmak için davet aldığını söylediği açıklamaları Marketing Türkiye tarafından yalanlandı. Apple kaynaklarıyla temasa geçen ve konuyu araştıran ekibin edindiği bilgilere göre Trabzonlu Mustafa Mert Topal hiçbir zaman böyle bir başvuru da görüşme de yapmamış. Marketing Türkiye'ye konuşan kaynak, Apple’ın yeni yüzler aradığı haberi ile Trabzon'da yaşayan Mustafa Mert Topal'ın Apple'ın yüzü olduğu iddialarının gerçek olmadığını belirtti.

Topal'ın hem annesi hem babası konuyla ilgili demeçler vermiş, çocuklarıyla gurur duyduklarını söylemişlerdi. Öte yandan Topal, alacağı parayı kendi ve kardeşlerinin eğitimi için harcayacağını, bir bölümüyle de babasıyla birlikte yatırım yapacağını söylemişti. O günlerde açıklamalarda bulunan anne Sevinç Topal, dilini bile bilmedikleri bir ülkeye gidecekleri için heyecanlı olduğunu, oğullarının her zaman yanında olacaklarını ifade etmişti. Baba Bülent Topal ise oğluna güvendiğini, bunun üstesinden gelebileceğini söylemişti. 

Editör: Haber Merkezi