SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - İYİ Parti Arsin İlçe Başkanvekili Tuna Taşkın, kurumumuzu ziyaret ederek partisinin ülke genelinde ve Trabzon hedeflerini anlattı. Tuna, Trabzon’da İYİ Parti’nin hedefinin başta Arsin olmak üzere Büyükşehir’de ve tüm ilçelerde belediyeleri kazanmak olduğunu söyledi.  Tuna, “İYİ Parti, halkın partisidir. Kimse korkmasın, mimleneceğini ve işlerinin bozulacağını düşünmesin. Bizim üye kayıtlarımız başladı. Kapımız herkese açıktır. Ön yargıları kırmamız lazım. Araştırmak lazım. Ulusal anlamda hedefimiz iktidar olmaktır yerel manada da belediyeleri almak istiyoruz” dedi.

İşte Taşkın’ın açıklamaları:
DOĞU’DA HALK İLE BÜTÜNLEŞTİK

15 yılda iktidarı zorlayacak hiçbir parti olmadı. Burada bir açık var. Meral Hanım bu açığı MHP’de devam ettirmeye çalıştı ama önü kapatılmaya çalışıldı. Ancak nihayetinde bu süreci geçti ve İYİ Parti’yi kurdu. Özellikle Meral Hanımın Doğu’da büyük bir etkisi var. Biz Elazığ’a gittik; inanılmaz bir karşılanma oldu. Tunceli’de de aynı. Mardin’e, Elazığ’a, Tunceli’ye gidiyorsunuz ve korumasız halk ile bütünleşiyorsunuz. Bu çok güzel bir durum. Bu ülkenin artık iç barışa ihtiyacı var.

İNSANLARA DOKUNUYORUZ
Biz Trabzon’da birçok insana dokunuyoruz. Ama insanlar bize şunu diyor; ‘sizdeniz ama çocuğum işe girecek, benim tayinim var’ şeklinde konuşuyorlar. Bu korku hegemonyasını AK Parti insanların üzerinde oluşturdu. Bu yüzden de insanlar tedirgin olduğu için onlarda bir sessizlik var. Ama son yapılan anketlerde şuanda Meral Hanım, Cumhurbaşkanı ile ikinci tura kalıyor. Cumhurbaşkanı yüzde 45, Meral Hanım 42, yüzde 12’de kararsız var. Bu kararsızların sebebi de belli.

ZORLAMA YOK KENDİLERİ GELİYOR
Trabzon için yapılanma çok güzel oldu. İl binamızın yeri çok güzel oldu. Işıkları ile binası ile çok güzel oldu. Dikkat çekiyor. İnsanlar bu durumlara önem veriyor. Bizim partimiz halkın partisidir. Zorla illa geleceksin diye bir zorlama yok. Yani herkes kendi isteği ile bu partiye geliyor. Mesela Giresun’da miting yaptığımızda bir kişi Çarşıbaşı’ndan mitinge geldi. İnsanlar, otobüslere kendileri binip mitinglere geliyor. Yani toplama söz konusu değil. Bizim partimiz, herkesi kucaklayacak. Hiçbir ayrım yapmayacak. Her partiliyle bütünleşecek.

ŞAİBEYE BULAŞAN BİZİMLE OLAMAZ
Trabzon’da İl Başkanımız Hasan Saka Bey, her tarafa hitap edebilecek bir kişiliğe sahip. Ortahisar İlçe Teşkilatımızda da Derviş Köz de siyasetin göbeğinden gelen bir isim. Şaibesi yok. Meral Hanımın da net olarak söylediği bir söz var. Meral Hanım, “şaibeye, FETÖ’ye karışmış yanından daha geçen birileri varsa teşkilatımıza almayacaksınız” diyor. Bu çok önemli. Biz de buna çok dikkat ediyoruz. Arsin, Trabzon’da siyasetin en zor ilçelerden biridir. Biz orada ilk binayı açan ilçeyiz. İlçe başkanımız Mustafa bey, bütün kadrosuyla İYİ Parti’ye geçti. Herkese hitap ediyoruz. Trabzon’da çok güzel gidiyoruz.

AK PARTİ YER BULAMAYANLAR MHP’DE
Trabzon’da MHP’de kalanların birçoğu yerele hamle yapmak için kalıyorlar. Şunu çok iyi biliyorlar ki MHP, seçime de girmeyecek adayı da yok. En nihayetinde yerel manada belediyede birilerinin yer bulabilmesi için MHP’de devam ediyorlar. MHP tabii ki bir ideolojik pardir; bunu bir kenara koyuyoruz ama bana göre MHP’nin bence tek amacı yerel manada belediyede kendine yer bulabilmek. Beklentisi olanlar, MHP’ye gitmeye başladılar. AK Parti’de kendisine yer bulamayanlar dediler ki ‘nasıl olsa MHP, AK Parti ile ortak çalışacak; bizde MHP’de kendimize yer bulalım’ dediler.

FERRERO İKİ FABRİKASINI ÇEKİYOR!
Meral Hanım diyor ki bu ülke üretecek. Üretmeyen ülke olamaz. Hazıra can dayanmaz. Dolayısıyla Meral Hanım, özellikle Karadeniz ile ilgili fındık konusunda çalışmaları olacak. Fındık en büyük kanayan yara. Meral Hanım, Giresun’da da söyledi. Siz eğer fındığı dış güçlere emanet ederseniz o adam, sizin vatandaşınıza acımaz. Karına bakar. Şuanda da mevcut olan firma karına bakıyor. Duyduğuma göre Ferrero, bir iki tane firmasını da buradan çekecekmiş. Burayı biraz daha azaltıyor. Meral Hanım, altını çizerek şunu söyledi: ‘Siz Karadeniz’in ekmeği ile oynayamazsınız.’ Meral Hanım, Karadeniz gelini. Karadeniz olmazsa olmazdır. Karadeniz’e bakışı çok farklı.

TRABZON KANAYAN YARASI…
Birçok şehirde projeler üretilirken Trabzon’da 61 projeden birçoğu gerçekleşmemiştir. Ne yazık ki Trabzon’un kanayan yarası yönetimidir. İYİ Parti’nin Trabzon’da birinci hedefi Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerini almaktır. Arsin için de hedefimiz belediyeyi almaktır. Arsin’in sahil kesimine alınan birçok yatırımı var; belki sahil düzenlemesi yapıldı, belki yatırım adası yapılacak, belki mobilya kent yapılacak ama yeterli değil. Arsin’de mesela bir pazar yerimiz yok. Sokaklarda altyapımız yok. Bence şunu kaçırıyorlar insanların gündelik yaşantılarındaki eksiklikleri kaçırıyorlar. Bunları da çözmek lazım.

SAHİLDEN FAYDALANAMIYORUZ

Siz belediyeciliği insanlar için mi yapıyorsunuz yoksa modern projeleri hayata geçirmek için mi? Modern projeler yapılsın ama yeterli değil. 30 milyonluk bir sahil yapıldı. Yapanlardan Allah razı olsun ama ondan faydalanamıyoruz. Yazın birkaç tane yerden faydalanabiliyorsunuz ama o kadar. Onun dışında hiçbir şey yok.

İLK ÖNCE VATANDAŞIN İSTEĞİ
Önemli olan belediyeleri almak değil, aldıktan sonra ne yapmak? Mustafa Başkanımızla beraber Arsin için biz birçok proje hazırladık. Arsin’de oto sanayi yok. Sadece üç beş tane dükkan var. Esnafa sahip çıkmamışsınız. Büyük projeler tamam, halkın ihtiyacına yönelik çalışmalar yapılmamış. Arsin’in girişinde fındık alım reyonları vardır. Kamyonlar geldiğinde ilçe kilitlenir. Belki bir tane düzgün fındık alım reyonu yapmak bu kadar zor mu? Biz şunu diyoruz; ilk önce halkın istediğini yapacağız, vatandaş ne istiyor? Bunlara bakacağız.

OSB’NİN ARSİN’E KATKISI YOK
Organize Sanayi Bölgemiz var ama Arsin’e hiçbir katkısı yok. Sabah 8’de servisler, işçileri bırakırlar akşam 17.30’da işçileri tekrar alırlar. Onun dışında Arsin’in esnafına bir tane faydasını görmedim. Alışveriş bile yapmıyorlar. Şimdi orada daha büyük bir proje yapıyorlar. Yatırım Adası. Arsin’de iki yıllık Meslek Yüksek Okulu için en güzel yer, üniversiteye verildi.

KİMSENİN KORKMASINA GEREK YOK
İYİ Parti, halkın partisidir. Kimse korkmasın, mimleneceğini ve işlerinin bozulacağını düşünmesin. Bizim üye kayıtlarımız başladı. Kapımız herkese açıktır. Ön yargıları kırmamız lazım. Araştırmak lazım. Ulusal anlamda hedefimiz iktidar olmaktır yerel manada da belediyeleri almak istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi