Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, CHP parti yöneticileri ve meclis üyelerinin katılımıyla parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Oyman, kentsel dönüşüm, turizm ve etkinlik alanları, ulaşım ve otopark, Ortahisar Belediyesi faaliyet değerlendirmesi konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuşan Oyman, “2009 yılında vizyon proje olarak yer alan vaat edilen Çömlekçi projesi zaman içerisinde mağduriyet yaşatılan proje olmuştur. Narlıbahçe Projesi vaat edilmişti. Hiçbir adım öteye gidilemedi. Çağlayan projesi de vaat olarak geldi. Sonra rafa kaldırıldı sadece adı ile yaşamaktadır. Pazarkapı projesinde kültür yapısına uygun TOKİ evleri projesinden vazgeçildi. Belediye binası yapıldı bazı şantiyeler sürüyor. Bölgenin 1 buçuk yıl geçmesinin ardından riskli bölge olduğu ilan edilmiştir. Esnafa mağduriyet yaşatılmaktadır. Hatalardan ders çıkarmak önemlidir. Aynı hatalar devam ederse bu tercih haline gelmektedir” ifadelerini kullandı.

İNAT PROJESİ HALİNE DÖNÜŞTÜ
Turizm ve etkinlik alanları ile ilgili olarak Oyman, “Tünel Akvaryum ile Boztepe Seyir Terası üzerine konuşmak istiyoruz. Bizler Trabzon halkı yararına tasarlanan hiçbir projeyi eleştirmeyiz. Tünel Akvaryum 2014 yılında vaat edildi. İşletme maliyeti yüksek inat projesi haline döndü. Geçtiğimiz yılda yatırımcı bulunamıyor eleştirisine karşı öyle olmadığı dile getirilmişti öyle olsa dahi yapılacağı ifade edilmişti. Ziyaretçi garantili olacak şekilde komisyona geldi ve kabul edilerek meclise taşındı. İtirazlarımızı dile getirdik ve kabul gördü” ifadelerini kullandı. Boztepe Seyir Terası ile ilgili konuşan Oyman, “Buradaki endişemiz şudur. Beton haline gelen Çukurçayır’ın ardından buranın da demir yığınına dönüşmesinden endişeliyiz. Animasyonları projeye uymamaktadır. Bu konuda bir endişemiz projeye uygun çarpık yapılaşmaya müsaade etmeden devam ettirilmesidir” dedi.

ÖNERİLER SIRALANDI
Oyman, şöyle devam etti: “Bir ziyarette gerçekleşen düşünceyle kentsel dönüşüm projeleri başlamamalı, halkın yararına projeler gerçekleştirilmeli, ortak akıl önemsenmeli sadece söylemde kalınmamalı, tarihi dokuların envanteri çıkarılmalı turizm amaçlı bu bölgelerde faaliyetler artırılmalıdır. Ulaşım ana planı bitmeden hiçbir uygulamaya geçilmemelidir.”

DENİZDEN UZAKLAŞIYORUZ
Oyman, “Deniz kenti olarak tanımladığımız şehrimizde denizden uzaklaşıyoruz. Faroz’dan Beşirli mahallesine kadar yürüyüş yolu tasarlandı. Ancak şu an acınacak hale geldi. Kanalizasyon kokusundan halk rahatsız olmaktadır. Gülcemal projesi dolgu alanlarında vaat edildiği gibi 2020 yılında biteceği beyanatı var. Şu anki görüntüde çöplüğe dönmüş ve insanların sağlığını etkilemektedir. 2019 yerel seçimleri öncesinde kumsal ve iskele park vaatleri vardı. Bunların ne zaman hayata geçileceği konusunda endişelerimizi sizinle paylaşıyoruz. Deniz kenti dediğimiz şehirde halkımız denizden uzaklaşıyor.” diye konuştu

Editör: Haber Merkezi