Kantarcı, “Hangi ören yerinin, caminin, müzenin ne zaman kapanıp ne zaman açılacağı belli olmayan destinasyon şehri: Trabzon! halini aldık. Trabzon şehri bunu hak etmiyor. Amatörce hareket ediliyor. Sümela Manastırı son 7 yılda defalarca restorasyona girdi hala sonuç alınamadı şimdi yine kapatıldı. Bakanlık ben yaptım oldu mantığıyla hareket ediyor. Böyle bir dünya yok !” dedi. 

6 SENEDİR BİR RESTORASYON MESELESİ HALLEDİLEMEDİ !
Sümela Manastırı’nın tekrar tadilata girdiğini kaydeden TÜRSAB Başkanı Kantarcı, “Ocak ayı sonunda açılır mı bilemiyorum. Daha önce de verdikleri tarihler tutmamıştı. Jeoloji Bölümü’nde Osman Bektaş hocamız var. Kendisi Akyazı da yanılmadı. Dolgu malzemeleri kötü dedi. Bilimsel olarak açıklamasını yaptı. Dolgular arasında çökmeler olacak dedi ve oldu. Osman Hoca havalimanı kapatıldığında pistin çatlayan kısmının dolgu yapıldığı yerle ilgili daha önce yazdığını ve uyardığını söyledi. Deniz tarafından baskı var dedi. Genel olarak Osman Bektaş Hocamız bilim adamı olarak yanılmıyor. Sümela’da da kullanılan tekniğin yanlış olduğunu söylüyor. 6 senedir düşme ihtimali olan taşlar, 300 tonluk kayanın sabitlenmesi meselesi halledilemedi. 5 yıldır bunu konuşuyoruz. 6 yıl boyunca tamamlanamaması tuhaf bir durum. Çoktan halledilmesi gerekiyordu” dedi. 

HER ŞEY ANKARA MERKEZLİ GELİŞİYOR ŞEHRİDEKİ KİMSENİN BİR ŞEYDEN HABERİ YOK !
Sümela Manastırı’nın Bakanlıktan gelen yazıyla sabahtan gelen bir yazıyla kapatıldığını ifade eden Kantarcı, “Bakanlık yazı yazıyor Trabzon’da müdürlük sabah öğreniyor. Boztepe viyadüklerinde de benzer gelişmeler yaşandı. Bir anda Boztepe’de greylerder kazmaya başladı. İmara soruyoruz haberi yok. Kimsenin haberi yok. Ankara onaylı başladı. Bu şehirle ilgili alınacak kararlar bu şehirdeki ilgililer tarafından verilmeli. Bakanlık karar verdi uyguluyorum böyle bir dünya yok. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir anlayış yok. Biz buna tepki gösteriyoruz” şeklinde konuştu.  

TRAJİ KOMİK BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ !
Atatürk Köşkü’nün de restorasyona alınacağını kaydeden Kantarcı, “Köşk restorasyona alınacak Kostaki Müzesi yılan hikayesine döndü, Sümela kapandı. 6 yıldır bunlar sürekli üst üste geliyor. Olumsuz yansımaları oluyor. Geldiğimiz nokta bu. Turizm sektörü acentalar, oteller, restoranlar 2021’i kurtardı eksikleri giderdi. Turizmde dinamik bir güç var elimizde ama karar mekanizmaları, planlamayı daha akılcı yürütmek gerekiyor. 5 tane yer varsa merkezde bunlar sırasıyla yapılmalı. Biri bitsin diğeri başlasın. Hepsi eş zamanlı olduğu zaman elimizde bir şey kalmıyor. 5 yıl geçiyor aynı şeyle karşılaşıyoruz. Restorasyon planlı bir şekilde yapılsın. Şu ayın şu tarihinde şu ören yeri şu cami kapatılacaktır şu zamanda açılacaktır şeklinde düzenlenmesi lazım. Ama verilen zamanlara da uyulmuyor. Trajikomik bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu. 

KOLAYI ZORLAŞTIRIYORUZ !
Trabzon’da  turizm paydaşlarının, ilgili kişilerin ortak akılla hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Kantarcı, “Kolayı zorlaştırıyoruz. Olumsuz imaj oluşturuyoruz. Amatörce davranıyoruz. Bölgede olumsuz bir durum karşımıza çıktı. Hangi müzenin hangi ören yerinin ne zaman kapanıp ne zaman açılacağı belli olmayan bir şehir haline geldik. Böyle tanımlanmayı hak etmiyoruz. Bakanlık kapatacaksa müteaahhitin acelesi varsa bunu bakanlığa planlamasını Haziran’da yapsın. 3 gün sonra kapamak istiyorum demek yanlış. Ayrıca belli saatler açık kalmalı. Bakanlık yaptım oldu diyor. Biz de bunu kabul etmiyoruz. Masa başındaki yetki bende akıl da bende diyor. Böyle bir dünya yok” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi