Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon programında sahneye çıkan bir çocuğun yaptığı konuşma Türkiye gündemine oturdu. 

10 yıldır babasını göremediğini söyleyen çocuk, gözyaşı dökerek cezaevindeki babasının salıverilmesini talep etti.

Berat. G’nin babası 2005 yılında bir çete operasyonunda içeri alınmıştı, sonra silah yakalatmaktan ceza aldı, ardından Uzun Sokak’ta bir silahla yaralama olayına karıştı. Bir kişiye hedef almıştı fakat seken kurşunlar 6 kişiye isabet etti. Ve her kişi için ayrı ayrı ceza aldı, Eski suçunun infazı bitmeden bu suçu işleyince de infazı yandı, lehe infaz hükümlerinden yararlanamadı. 

Erdoğan’ın konuşma sırasında kendini Erdoğan’a göründüren Berat G., sahneye çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşurken ‘Bay Kemal’ ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ‘mikrofona konuş’ söyleminin ardından mikrofonu alan çocuk büyük laflar edince konuşma ülke gündemine oturdu.

Edinilen bilgilere göre babasının tahliyesi ile ilgili bir görüşme gerçekleşmedi. İyi bir avukatın babasının davasına yeniden bakması istenecek. Şimdilik öze af gündemde değil. Yargılama süreci ve davada bazı önemli atlanmış olabilecek konular yeniden incelenecek. Ancak küçük çocuğun sosyal medyadan yaptığı paylaşım gibi bugün çıkması mümkün değil.

Editör: Haber Merkezi