SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’na 7 Ocak’ta başkan seçilen Ömer Hakan Usta, eski başkan Turan Altuntaş’ı 311 oy gibi rekor bir farkla koltuğundan etti. Görevi devralan Usta görevinin başında ayağının tozuyla ilk sözünü sonnokta’ya söyledi. Bahadır Medya Grup Başkanı Hasan Bahadır ve Sonnokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Yahya Öztürk’e samimi açıklamalarda bulunan Usta, 8 Ocak sabahı itibari ile şoför esnafının yüzünün güldüğünü belirterek, “Artık şoförler ne derse o olacak” dedi.

ZORLU SÜREÇ ATLATTIK
Zorlu bir süreçten çıktıklarını belirten Usta, “6 aydır mücadele verdik. Üyelerimizi tek tek gezdik. Projelerimizi anlattık, kendimizi, niyetimizi açık ettik. Allah üyelerimizden razı olsun, teveccüh gösterdiler. Projelerimize bizim kadar sahip çıktılar ve büyük bir farkla beraber seçimi kazanıp görevimize başladık. Seçim öncesi de söyledim şimdi de söylüyorum; önemli olan bu makamlara gelmek değil bu makamlara layık olmak. İnşallah önümüzdeki 4 yıl içerisinde bu şoför esnafımıza ve üyelerimize layıkıyla beraber hizmet ederiz. İnşallah Allah yüzümüzü kara çıkarmaz” diye konuştu.

KOLLARI SIVADIK
Şoför esnafının yıllardır biriken bir sorun yumağı olduğunu söyleyen Usta şöyle konuştu: Biz sorunların ne olduğunu biliyorduk ancak tebrik için gelen arkadaşlarımız da sorunlarını iletiyorlar. Gerçekten de şoför esnafının yıllardır arka plana atılmış çok sorunu var. Bu sorunları çözmek için kolları sıvadık ve hepsini çözmek için en iyisini yapmaya başlayacağız. Şoför esnafımızın içi rahat olsun. Onları derdi ile dertlenip, sorunlarını çözdüğümüzde de birlikte sevineceğiz.

PERŞEMBE BİSMİLLAH DİYECEĞİZ
Seçim döneminde pek çok vaatte bulunduk. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum hepsini gerçekleştireceğiz. Tüm projelerimiz elimizin altında ve onlar üzerinde çalışıyoruz. İlk projemizi kısmet olursa önümüzdeki hafta Perşembe günü gerçekleştireceğiz. Düzenleyeceğimiz mevlit programı ile ‘Bismillah’ diyeceğiz. Ondan sonra inşallah çekici ve diğer projeleri teker teker hayata geçireceğiz. Verdiğimiz her sözün arkasındayız. İnşallah Allah bize hepsini yapmayı nasip eder.

TÜRKİYE’DE FARK ATTIK
Üyelerimizin teker teker evine köyüne barkına gittik. Mevcut yönetimin yapamadıklarını anlattık. Üyelerimiz büyük teveccüh gösterdi. Teveccühleri de sandığa yansıdı. 311 gibi oy farkıyla beraber seçimi kazandık. Türkiye’de bu dönem içerisinde şu ana kadar gerçekleşen kongrelerin içinde en fazla farkı biz attık. Kamuoyundan da büyük destek aldık. Şunu söyleyebilirim ki; değişimi en az bizim kadar Trabzon da istedi. Biz hangi olumsuzluğu anlattıysak, on mislini kamuoyundan duyduk. Hepsine de teşekkür ediyorum. Federasyon başkanımız Sayın Fevzi Apaydın, ilçe oda başkanları, medya hepsine teşekkür ediyorum. Sağ olsun var olsunlar.

AĞIRLIĞIMIZI HİSSETTİRECEĞİZ
Şoförler Odası’nın ilk görevi şoför esnafının sorunları ve işleyişi olmakla birlikte yeni dönemde Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı tüm odalar ve kamuoyunda saygın bir zemine oturtacağız. Daha önce eski başkanın görevden alındığı UKOME’de de artık biz şoförün sesi olacağız. Henüz resmi yazısı gelmese de tarafımıza bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile UKOME’de beraber çalışacağız. Kendisi ile beraber projeler üretip, fikir alışverişinde bulunacağız. Şoför esnafının yüzünü yere düşürmemek ve kentle birlikte hareket ederek yola devam edeceğiz. Federasyon Başkanımız Sayın Fevzi Apaydın da önümüzdeki günlerde Trabzon’a gelecek. Yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile birlikte Trabzon’da toplantı yapacaklar. Bizleri yönetim kurulu üyeleri tanıştırıp bizlere büyük bir güç verecek.

ESKİ DEFTERLER KAPANDI
Bu odada artık küslük, kavga gürültü olmayacak. Şoför esnafı arkadaşlarımız sağ olsunlar bizi yalnız bırakmıyorlar. Bize oy veren vermeyen herkes bir haftadan beri buraya geliyorlar. Kimisi 12 seneden beri ilk kez odaya adım attığını söyledi. Buranın kapısı geçmişte maalesef her üyeye açık değildi. Bizim kapımız oy veren vermeyen herkese açık olacak. Eski başkanın yanında olanlar da bizi ziyarete geldiler. ‘Bundan sonra başkanımız sensin’ dediler. Biz bütün üyelerimize eşit adaletli şekilde hizmet etmek için yarışacağız. Küskünlük dargınlık defterini kapatarak, yeni beyaz bir sayfa açtık. Hep birlikte bir bütün olacağız. Böylesi herkes için Trabzon için iyi olacak.

EN UCUZ TARİFE TRABZON’DA
Şehirde şu anda tartışma konusu olan Öğrenci-sivil ücretleri ile ilgili bir planlamamız henüz yok. Ancak şoför esnafımıza da zarar vermeden konuyu istişare yaparak değerlendirmeye alacağız. Öğrenci tarifesi şu anda üniversite öğrencilerine uygulanmıyor. Lise ve dengi ile ilköğretime uygulanıyor. Ancak şunu açık bir şekilde belirtmeliyim ki, Türkiye genelindeki en ucuz taşımacılık Trabzon’da yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi