Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gazetemizi ziyaret etti. Zorluoğlu’nun açıklamaları şu şekilde: “İşin proje ve finansman boyutu ile daha çok ilgileniyorum. Belediyedeki yönetim ve kadro anlayışını oturtmaya çalışıyoruz. Birkaç gün önce Park ve Bahçeler Daire Başkanımız ayrıldı, birkaç tane daha değişiklik önümüzdeki süreçte olur. Ama belediyede anlayışımız oturdu diyebiliriz.”

NİYETLERİ BELEDİYEYİ YÖNETMEK
“İnsanların fikir ve görüşlerini iletmeleri işin tabiatında mümkün ama gazeteyi kullanarak bize yön vereceklerini düşünen arkadaşlar yanıldıklarını anladı. Gazete üzerinden belediyeye tabiri caizse şekil verme alışkanlığı var. Haberler tabii ki olacak ancak yorumlara bakıldığında niyetleri görebiliyoruz. Niyetlerde belediyeyi yönetmeye yönelik. Biz bu belediyeyi kendimiz yönetme iddiası ile geldik ve yönetiyoruz.”

Başkan Zorluoğlu gazetemizi ziyaret ederek gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

ONAYLANDI VE ASKIYA ÇIKTI
Uzungöl’deki çarpık yapılaşma ilgili de konuşan Zorluoğlu “Uzungöl’ün yeni imar planı onaylandı, askıya çıktı. Bu imar planı koruma amaçlıdır. O plana aykırı olan yapıları Valilik yıkacak. Bu konuda geri adım atmak yok, sadece konu biraz gecikti. Mutlaka yıkım başlayacak ve bundan sonra yeni yapı yapılmaması için önlem alacağız. Burada Büyükşehir zabıta birimi oluşturarak bölgede yedi yirmi dört hizmet edilecek.” dedi.

BELEDİYE NEDEN BAŞARILI DEĞİLDİ?
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu görev değişiklikleri ile ilgili yaşanan eleştirilere de cevap verdi: “Her görevden aldığımız daire başkanı için ‘çok başarılı bürokrattı deniliyor’ da bu belediye niye o kadar başarılı değildi o zaman. Bunu da bir sormak lazım.”

Editör: Haber Merkezi