Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu katıldığı bir programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trabzon'da koronavirüs vakalarının arttığını ifade eden Ustaoğlu önlemleri arttırdıklarına vurgu yaptı. 

Trabzon'da da vakaların arttığını ifade eden Ustaoğlu, "Sağlık Bakanımız her gün vaka sayılarını paylaşıyor. İlimizde de artış gösterdiği bir gerçek, kaymakam arkadaşımız ve sağlık müdürümüzle toplantı yaptık. Ne tür tedbirler alabiliriz değerlendirme toplantısı yaptık. İlave ne tür tedbirler alırız onları paylaştık, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı belli sektörlerin akşam 22.00’dan sonra kapatılmasına dair talimatları oldu. Onunla ilgili yerelde ne yapmamız gerekiyor onların kararlarını aldık." dedi.

Okullarda "güvenli okul" uygulamasının önemine de vurgu yapan Ustaoğlu, "Okullarımız aşamalı olarak eğitime açılıyor. 5 ve 9. Sınıflar da dahil edildi. Biz de istiyoruz ilimizdeki tüm okullarımızın bir taraftan güvenli okul bir taraftan pandamı şartlarını yerine getirmiş bir şekilde eğitime devam etmesi. Temiz okulum belgesi ile ilgili kaymakamlarımız, İlçe milli eğitim müdürlerimizin yapmış olduğu çalışma ile 4 okulumuzda sertifika dağıtımımızı yaptık. Hijyen koşullarının yerine getirildiği mesajını vererek velilerin rahat göndermesi için sertifika dağıtımını gerçekleştirdik. Tüm eğitim kurullarımızın bu belgeyi alması yönünde, velilerimizin rahat bir şekilde okula göndermesi yönünde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi