SONNOKTA ALİ YAHYA ÖZTÜRK - Trabzon Valiliği tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezinde organize edilen ‘Trabzon Günleri’ dört günün ardından sona erdi. Etkinliğin son gününde Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Basını ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Yavuz, Trabzon Günlerine ilişkin yapmış olduğu değerlendirme toplantısında etkinliği Valiliğin nezdinde gerçekleştirilmesiyle güzelliklerin ön plana çıktığını kaydetti. Vali Yavuz “2007 yılında Trabzon Günleri ilk olarak Ankara AKM’de yapılmaya başlanmıştır. Trabzon, tanıtım günleri anlamında Türkiye’ye öncülük etmiş bir şehirdir” dedi.

Vali Yavuz şu açıklamalarda bulundu:
ŞEHRİN DİNAMİZMİ YANSITILDI

2017-2018 yılları itibari ile Trabzon Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda yapılmaya başlandı. Önceki yıllara oranla son iki yıl hem tanıtım hem de yapılan organizasyon açısından çok daha kapsamlı, çok daha profesyonel hareket edilerek şehrin tüm dinamizmi Ankara’da yansıtıldı. İstedik ki Ankaralı kendini Trabzon’da hissetsin. Bu düşünceden hareketle önce davet mantığını değiştirdik. Farklı bir davetiye tasarımı yaparak yeni logomuzla birlikte ve şehrimizin görsellerinin yer aldığı pulları tasarlayarak davetiyelerimizi, kayıtlı taahhütlü Türkiye’nin her iline gönderdik.

ANKARA’YA TAŞINDIK
Tanıtım görsellerimizi şehrimizin destinasyonlarıyla süsleyerek Ankara’nın ve Trabzon’un billboardların da raketlerin de üst geçitlerinde sergiledik. Trabzon’da ve Ankara’da Trabzon Günlerine yönelik tüm çalışmalar için toplantılar tertip ederek etkinliğin daha nasıl verimli geçirebileceğimizin çalışmalarını yaptık. Kısaca Trabzon tüm bürokrasisiyle belediyeleri ve kaymakamlıklarıyla TTSO ve DOKA’sıyla TÜRSAB’ıyla STK’sıyla ve basınıyla bir bütün halinde hareket ederek bu etkinliğin alt yapısını oluşturdu. Bunlara ilaveten sanatçılarıyla, tiyatrocularıyla, folkloruyla, geleneksel giysileriyle el sanatlarıyla kısaca soyut ve somut tüm kültürel ögeleriyle Trabzon’u Ankara’ya taşıdı.

500 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ
2017 yılında zamanın çok dar olmasına rağmen yapılan hazırlıkla birlikte Trabzon Günlerine 75 kurum ve kuruluş katıldı. Resmi kayıtlarımızda etkinliğimizi 250 bin civarında bir ziyaretçiyle tamamladık. Buna yöresel ürünler çadırımız ve etkinlik alanımızı dahil edersek gayri resmi yaklaşık 400 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. 2018 yılında ise geçen yıla oranla daha büyük bir katılım gerçekleşti 125 kurum ve kuruluş ilk 3 gün ziyaretçi sayısı 227 bin 629 resmi kayıt gayri resmi yöresel ürünler çadırı ve etkinlik alanı dahil yaklaşık 400 bin, etkinlik sonuna kadar 500 binin üzerinde bir katılımcı bekliyoruz.

SADECE TRABZON ÜRÜNLERİ
Önceki yıllara çokça eleştirilen Trabzon’u yansıtmayan ürünlerin sergilendiği bir çadır var iken 2017 ve 2018 yıllarında tüm ürünlerimizin tamamı Trabzon’dan getirilen ürünlerle dolduruldu. Yetmedi gelen tüm ürünler hem Ankara hem Trabzon Tarım Gıda İl Müdürlükleri tarafından alınan numunelerle değerlendirildi. Yani kısaca daha önceden Erzurum Cağ Kebabı, Elazığ’ın tandırı vs. diğer illerin ürünler çadırı olmaktan çıkarıldı. Sadece Trabzon oldu ve 2018 yöresel ürün çadırımızın takdire şayan bir düzen içerisinde tertip edildiği hem hemşerilerimiz hem de Ankaralılar tarafından tarafımıza aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi