Uzlu, Trabzon yaylalarında yetişen Vargit çiçeğinin konu edildiği filmini bu ifadelerle anlattı: “Yeniden yasakların başladığı bu günlerde hayatın güzelliklerini daha iyi anlamaya başlıyoruz. Değerini bilmeden yaşayıp geçtiğimiz nice güzelliklerin farkına şimdi varıyoruz. Bu zor şartlar içerisinde 3. filmimi çektim. ‘Haydee.. Vargit’ diyerek çıktık yaylaya.

6 kişilik film ekibiyle bir hafta boyunca sonbaharın en güzel günlerinde bu eşsiz coğrafyayı film karelerine aktardık. Hikayemiz bizden, içimizden… Karadeniz'in en güzel yaylalarından olan Kadırga’da havalar soğumaya başlamış, vargit çiçekleri de açmıştır. Mesajı bellidir bu çiçeğin: Kış geliyor köyüne dön insanoğlu’ demektedir Doğa ana.... Kadırga’da ailesi ile yaşayan çoban Ümit de dönüş hazırlığına başlamıştır. Köyden gelecek can arkadaşı Garabalta’yı beklemektedir. Üç gün sürecek bu yayla dönüşünde ona arkadaşlık edecektir…

Yardımlaşmanın, duygunun, kararlılığın, doğayla mücadelenin hikayesini anlattık. Vargit çiçeklerinin açması ile yaylalardan köylerine dönüş yolculuklarını sunduğumuz, belgesel sinema tarzında çekilmiş, doğal oyunculardan oluşmuş bir film. TRT ve Netflix'te yayınlanması planlanan, Uluslararası Film Festivallerine de katılacak olan bu film benim kalfalık eserim olacak.

Açıkçası imkansızlıklarla çektiğimiz bu filmi gelecek nesile bir eser bırakmayı amaç edinerek bitirmeye çalışıyoruz. Memleketimizin bu güzelliklerini en güzel, bu memleketin insanı olan bizler en iyi şekilde anlatabiliriz. Dışardan gelip bizimle ilgili asılsız espri ve uydurma hikayelerle film ve dizi film yapanlara inat biz, insanımızı ve değerlerimizi en yalın, en doğal haliyle anlatacağız herkese.”

Editör: Haber Merkezi