SONNOKTA MERYEM AKGÜN - Trabzon’un Akçaabat İlçesi Derecik Uğurlu Mahallesi Yeşilyurt Caddesinde yer altı sularının tahliye edilmemesi nedeniyle arazide büyük ölçüde toprak kaymaları meydana geliyor. 6 yıl boyunca sürekli meydan gelen heyelan maddi hasarlara da yol açıyor.

Mahalle sakinleri yaşanan mağduriyete yetkililerin kalıcı değil de geçici çözüm getirdiğini ileri sürdü. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Kanlı, “6 yıldır durmadan göçük, çökme oluyor ve yol kapanıyor. Yol kapanınca da bir tane iş makinesi gönderiyorlar, o anlık yolu açıyorlar ama sonra yine yol kapanıyor. Yol kapanınca mahallede herkes mağdur. Hastamız olsa ambulans geçemiyor yoldan” dedi.

ÇÖZÜM BULAMIYORUZ
Kanlı, yolun Yeşilyurt ve Akören mahallelerini de ulaşım sağladığını kaydederek, “Ne kadar yetkili kurumlara müracaat ettiysek sonuç alamadık. Aynı zamanda bu yol üzerinden su boruları geçiyor. Kayma nedeniyle zarar gören borularda hasar meydana geliyor. Günlerdir sularımızda kesik. Başka mahalleden su taşıyoruz evlerimize. İnsanların evleri tehlike altında. Bizi ihmal ediyorlar, buraya bir şey yapılması için bir arabanın ya da insanın göçük altında kalarak can vermesi mi gerekiyor?” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi