SENA YILMAZ - SONNOKTA

SANDIK GELMELİ

Trabzon’da suya yüzde 47 zam yapılmasının ardından şehrin siyasi isimlerinden tepki gecikmedi. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi suya yüzde 47 oranında zam yaptı ve Temmuz ayından sonra da otomatik olarak güncelleme yapacağı söyleniyor. Bıktık, usandık. İnsanların artık nefes alacak durumu kalmadı. Zam yağmur gibi yağıyor. Bu durumu temizleyecek tek şey sandıktır. Bir an önce sandığı, seçmenin önüne koyup seçimin yapılması lazım.”

HARCAMALAR DENGELENSİN

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Mevcut ekonomik tabloda, Trabzonlu vatandaşlarımızın beli bir de bu zamla bükülecektir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi diğer kalemlerdeki harcamaları dengeleyerek söz konusu zammı vatandaşı sarsmayacak makul bir seviyede tutmalıdır. Söz konusu kuruluşun mali yükü, vatandaşın omzuna yüklenmemeli. Her alanda bedel ödemeye devam eden vatandaşımız bir de bu fahiş zammın karşısında ezilmemelidir.”

BİLGİLENDİRME İSTİYORUZ

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan: “Enflasyonun kontrolden çıktığı bir ülkede bunun manası, su faturalarına yeni zamların yapılması demektir. Trabzon halkı bu kararların hesabını günü geldiğinde sandıkta soracaktır, bundan zerre şüphemiz yok.  Trabzon halkını bilgilendirmesini talep ediyoruz. Belediye yönetimini şeffaf olmaya, yapılan harcamaları belgeleriyle birlikte halkla paylaşmaya davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi