Trabzon'da Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu (73), rektörlük binasındaki odasında geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Bocutoğlu için tören düzenlenip düzenlenmeyeceği merak konusu olurken başarılı iktisatçının vasiyeti ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi, Bocutoğlu’na  tören düzenlemek için ailesinden talepte bulundu.

‘TÖREN İSTEMİYORUM, DUA EDİN’

Ancak Bocutoğlu’nun ailesine, ‘’Vefatım sonrası bir tören istemiyorum. Sadece cenazeme gelenlerden dua istiyorum’’ şeklinde vasiyette bulunduğu ortaya çıktı. Vasiyet üzerine Bocutoğlu ailesi tören teklifini kabul etmedi.

TRABZON’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

Bocutoğlu, bugün öğle namazına müteakip Trabzon’un Ortahisar ilçesi İskenderpaşa Cami’nde kılınacak olan cenaze namazınına rdından Bahçecik’te bulunan aile kabristanlığına defnedilecek.

UZUN YILLARDIR TRABZON'DA GÖREV YAPTI

KTÜ’de uzun yıllar görev yapan Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Giresun Üniversitesinin kuruluşunda da görev almıştı. Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, emekli olduktan sonra Avrasya Üniversitesinde görev almaya başlamıştı. Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, aynı zamanda İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs'ün de eniştesi. 

Editör: Haber Merkezi