Karadenizde Son Nokta / Selahattin Özcan - TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı koronavirüs salgınının ardından turizmde yaşanan gelişmelerle ilgili gazetemize konuştu. Kantarcı şunları dile getirdi: “İyi bir sezon geçer diye bekliyorduk ama ne yazık ki yaz sezonunda centalarımızın yüzde sekseni iş yapamadı. Turizm sektörleri ile ilgilenen insanların gelirlerinde ciddi derecede azalma var. Durumu iyi olanlar da birikimlerini eritmeye başladı.” 

ŞEHİR ETKİLENİYOR

“Önümüzdeki süreçte sektörün toparlanması için ilave ekonomik paketlerin çıkması için beklentimiz var. Konu, Ticaret ve Sanayi Odalarımız ile ilgili bakanlıklarımıza iletildi. Ne kadar katkı çıkar bilmiyoruz ama beklentimiz fazla. Yetkililerin beklentimizi karşılamasını istiyoruz. Turizmin kötü gitmesi tüm yaşamı etkiliyor. Bundan şehrin ekonomisi de nasibini alıyor.” 

YERLiDE % 50 YABANCIDA % 85 KAYIP VAR!​

“Ağustos sonu itibarı ile yerel turistte yüzde elli, yabancı turistte ise yüzde 85 oranında azalma oldu. Bu çok ciddi ve kötü bir istatistik. Bölgemizin turizmi pandemi salgını ile gerçekten çok kötü durumda. Tek dileğimiz bu sürecin kısa zamanda sonlanması ve hayatın normale dönmesi.” 

ZİYARETÇİ SAYISI DİBE VURDU

Trabzon’da Atatürk Köşkü, Çal Mağarası ve Şehir Müzelerine ziyaret sayısı geçen yılın aynı dönemine göre büyük düşüş yaşarken, özellikle Atatürk Köşkü’ne yapılan ziyaretçi sayısı dikkat çekti. Geçen yılın 9 aylık döneminde Atatürk Köşkü’nü yaklaşık 369 bin kişi ziyaret ederken bu yılın aynı döneminde ise bu sayısı 60 bine geriledi.

Editör: Haber Merkezi