SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin dünkü oturumunda 3 itfaiye aracı alınması için Plan, Bütçe Komisyonundan gelen madde itfaiye konusundaki bazı gerçekleri ortaya çıkardı. Toplantıda söz alan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ile Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın farklı farklı konulardan şikâyetçi olurken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise itfaiyelerin yetki, sevk ve idaresi konusunda değişikliğe gidilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ZAMAN KAYBETMEDİK
Beşikdüzü Belediye Başkanı Uzun, Giresun’un Görele ilçesinde bir süre önce meydana gelen yangında Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in kendilerinden destek istediğini belirterek şunları aktardı: “Biz de itfaiyenin Beşikdüzü’ndeki birimini aradık. Bir süre sonra bize dönerek ‘yetkilerinin olmadığını’ söylediler. Sonra biz daire başkanına ulaştık ama ulaşana kadar zaman kaybettik. Bu konuda bir şey yapılmalı.”

YETKİLERİ DEVREDİLMELİ
Ortahisar Belediye Başkanı Genç, saniyelerin bile can güvenliği açısından önemli olduğunu belirterek, “Büyükşehir Yasası’nda eleştirdiğimiz hususlardan biri de bu. Şalpazarı’ndaki yangından da Büyükşehir sorumlu, Düzköy’ün Çal beldesindeki mezarlık işlerinden de. Yetkisi büyükşehirde kalsa bile sevk ve idaresinin kendi içinde oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Esas görüşüm onların yetkileriyle beraber ilçe belediyelerimize devredilmesidir.”

Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın ise çarpıcı bir konuşma yaparak “Köprübaşı’ndaki itfaiye araçları kullanılamaz, çok kötü durumda. Biz unutulduk. Bizdeki itfaiye araçları yangın olduğunda gidecek durumda değil.” dedi

Editör: Haber Merkezi