SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Trabzon’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak olan “Trabzon Kadınlar Pazarı” yeni yerine geçmek için gün sayıyor. Yetkililer tarafından Pazar için Reşadiye Kavşağı bölgesindeki binanın yerine yapılması düşünülen kadınlar pazarı, esnafın içine sinmedi. Şu anki yerlerinin kendileri için çok ulaşılabilir ve uygun olduğunu belirten Pazar esnafı yeni yer için, “Orada satış yapmamız imkânsız. Zaten işlerimizi iyi değil hepten işlerimiz kötüye gidecek” diyor.

İşte Pazar esnafının yeni Pazar yeri ile ilgili düşünceleri:
BAŞKA YER Mİ YOKTU
Hayati Türkmen Kadınlar Pazarı’nın taşınmasını istememesini şu sözlerle ifade etti;  “Bazı balıkçılar oraya gitmek istemeyince köylüleri buraya alırsanız bizde gideriz dediler. Balıkçılar kendilerini bir şekilde kurtarmak istiyor. Balıkçıların isteğine bizi oraya almak istiyorlar. Köylü kimin ayağına iş yapacak. Orası bir anayoldur in yok cin yok orda. Kimse yok orda. Burası, en azından bir yerleşim yeri. Bizim orada satışlarımız düşecek. Yer mi yok başka. Bir sürü güzel yer var. Halka sormadan kendi kendilerine oraya yapıyorlar.

HERKES AK PARTİLİ AMA…
Köylü de zaten kim peşine çekerse gidiyorlar. Herkes mağdur Buradaki insanların hepsi AK Parti’ye oy veriyor, AK Parti için canını veriyor. Yetkili kurumlardan kimse gelip sormuyor. Köylünün sesini duyacak insanlar lazım. Esnafız, Maçka’dan gelen köylülerimiz var ürünlerini oraya taşımak için fazla ücret ödeyeceğiz. Zaten satışlarımız iyi değil. Biz buradan başka bir yere gitmek istemiyoruz” dedi.

KÖYLÜ ESNAFINI BİTİRECEKLER
Alparslan Cinemre adlı esnaf ise pazarın taşınmasına şu sözlerle tepki gösterdi: “Burası yıkılacak diyorlar ama ne zaman belli değil. Belediye, belediye değil. Belediye gelip bakmıyor. Esnafta,  belirsizlik durumu sıkıntı yarattı. Esnaf elindeki mahsulünü bile satamıyor. Taşınacağımız Pazar yerinin herkese yetmesi mümkün değil. Peron peron herkese verilecek diyorlar bazılarımız imza vermedik. İmza verilmeyene yer verilmeyecek mi? Bunlar ne olacak bunlara yer yok mu? Ben bu iktidara güvenmiyorum hiç. Bu iyi günlerimiz.  Tüketici de alım gücü yok emekliler olmasa Trabzon’un esnafı açtır. Tütün ve Fındığımızı bitirdiler, hayvancılığı bitirdiler, samanı bitirdiler şimdide köylü esnafını bitirecekler. Millet aç duruyor” ifadelerini kullandı.

HALKA BİRAZ SAYGI GÖSTERSİNLER
Cinemre; “Esnaf,  üç tane lahana satacak evine çay şeker alacak. Bu millete bu hükümet ne verdi ne istiyor. Üretim yok büyüdük diyorlar ama ben büyüdüğümüzü düşünmüyorum. İki tane balıkçı yüzünden kadınları sürecekler yeni mahalleye.  Bu insanlar orda ne yapacak. Zaten kazanamıyoruz. Bu pazarın yıkılmasını istemiyoruz. Birileri kazanacak diye burayı yıkmaya çalışıyorlar. Buradaki esnafın çoğu uzak yerlerden geliyor son durak buradadır. Pazar yeri taşınınca,  kazandığımız üç kuruşu da, arabaya vereceğiz. Bu insanlara yazıktır. Buradaki esnafın hiçbiri yıkılmasını istemiyor. Burayı daha iyi dizayn etsinler. Bizi mağdur etmesinler. Oy zamanı geliyorlar buraya, şimdi neredeler kimse gelip bize sormuyor bile fikirlerimizi almıyor yetkili kurumlar. Su gariban halka biraz saygı göstersinler” diye konuştu.


(Yeni pazar yerinin etrafındaki esnaf ise kadınlar pazarının bölgeye bir hareketlilik getireceğini belirttiler. Esnaf, “İşlerimiz kötüydü. Pazar buraya gelirse işlerimiz açılır” dedi)

Editör: Haber Merkezi