İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, Türkiye'nin de diyalog ortağı olduğu Hint Okyanusuna Kıyıdaş Ülkeler Birliği tarafından Sürdürülebilir Kruvaziyer Turizmi Web Semineri düzenlendi. Toplantıya Türkiye adına katılanlar arasında Karadeniz Kruvaziyer Platformu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Yusuf Ziya Çakır da yer aldı.

PİYASA GÜVENİ
Online seminerde; Covid-19'un kruvaziyer sektörüne etkisi, özellikle yeni iş alanlarının açılması, şirketlerin ve limanların durumu nasıl yönettikleri, önlemler ve tedbirler, acil durum mekanizmaları, sektörün yeniden canlanması ve piyasanın güveninin kazanılması konusunda yapılacak çalışmalar ile pandemi sonrasında sektörünün gelecekteki gelişim eğilimleri görüşüldü.

YILDA 40 GEMİ
Karadeniz Kruvaziyer Platformu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'un ve Karadeniz'in önemli kruvaziyer destinasyonları arasında yer alması için tanıtım çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Trabzon'un böyle önemli bir toplantıda yer almasını bölgenin geleceği açısından çok önemli görüyorum. Trabzon bilindiği üzere yakın bir geçmişte yılda 40 gemiyi ağırlıyordu. Bu hareketliliğe yeniden kavuşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

KORONA İPTAL ETTİRDİ 
Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş ise, “Akdeniz ile Hint Okyanusu arasındaki seferlerin geliştirilmesi gündeme geldi. 2020 yılında ilimize gelmesini beklediğimiz 5 kruvaziyer gemisi pandemi nedeni ile iptal edildi. 2021 için de yeni planlamalar ön görülmekte, pandemi sürecine göre çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi

Editör: Haber Merkezi