Yomra Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'na yerleştirilen kemençe çalan elma figürü ilgi odağı oldu. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, "Yomra'mıza hakkı olan güzellikleri kazandırmaya devam ediyoruz" dedi. 

BİR SÜRPRİZİMİZ DAHA OLACAK
Yomra'nın ismini Yomra elmasından aldığını ifade eden Başkan Bıyık, "Yomra dışında yetişmeyen bu meyvenin coğrafi işaret tescil belgesini aldık. Yomra elması fidanı yetiştirmeye de devam ediyoruz. Yapımına devam ettiğimiz ve ilk etabını yaz aylarında hizmete açmayı planladığımız yürüyüş ve bisiklet yolunun girişine birde kemençe çalan elma figürü yerleştirdik. Yerel öğeleri tüm çalışmalarımızda öne çıkarmayı amaçlıyoruz. Yomra elması ile ilgili bir kaç ay sonra halkımıza bir sürprizimiz daha olacak" dedi.

Yürüyüş ve bisiklet yolu güzergahına kemençe çalan elma figürünün yanı sıra Trabzonspor amblemi ve Yomra yazısı da yerleştirdiklerini kaydeden Başkan Bıyık, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Doğu Karadeniz'in en güzel yürüyüş ve bisiklet yolunu Yomra'mıza kazandırıyoruz. Henüz tamamlamasına rağmen sıcak havalarda insalarımız buraya akın ediyor. Bisiklet ve yürüyüş yolunu iki etap halinde yapıyoruz. İlk etabını yaz aylarında hizmete açacağız. Bölgede çok detaylı bir ağaçlandırma çalışması yaptık. Işıklandırma çalışmalarını tamamladık.  WC eksikliğini de gideriyoruz. Yaz aylarında tam teşekküllü olarak hizmete açacağız. Yomra bir turizm ilçesi. Pandemi nedeniyle turizm kesilmiş olsa da bu çalışmamız turizme de önemli bir ivme kazandıracaktır."

Editör: Haber Merkezi