Zafer Partisi Trabzon İl Başkanlığı, Trabzon basını ile buluşma ve tanışma toplantısı düzenledi. Zorlu Grand Otel’de yapılan toplantıya, Zafer Partisi Trabzon İl Başkanı Aycan Sulak Elbir'in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı. İl Başkanı Aycan Sulak Elbir, toplantıda şu açıklamalarda bulundu: “15 Kasım 2021 tarihinden önce Zafer Partisi ile ilişkilerimiz vardı, teklif geldi kabul ettim. Şubat 2021'de kurucu il başkanı olarak atandım. Nisan ayı itibariyle yerimizi tuttuk, taşındık. Resmi anlamda kongrelerimizi yaptık. 6 ilçede kongremizi yaptık. 25 Temmuz'da il kongremizi yaptık. Ortahisar, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerimiz hazır. Başkanlarımız görev başında, Çaykara ve Şalpazarı hazır diğer ilçelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Yönetimimize beni yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Seve seve başımızı koyduk, Zafer Partisi için, Türkiye için elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız. Bir Trabzonlu olarak desteğe ihtiyacımız var.”

SAHADA OLACAĞIZ  

“Trabzon'da artık Zafer Partisi var. Kayıtlı resmi olarak sadece merkezde 250 üyemiz var. Son dönemde özellikle gençlerden inanılmaz bir ilgi var. Yüzde 30 AK Parti’den gelen var. Yüzde 15 MHP'den, yüzde 17 CHP'den, yüzde 7’de İYİ Parti'den var. Şu an barajımız yüzde 7 oranında. Halkımızın bazı çekinceleri var, insanlar sizinleyiz diyor ama resmi anlamda kayıt yaptırmaktan çekiniyor. Halkımıza güveniyoruz.” dedi. “Ümit Özdağ'ın enerjisini hissettirebilecek misiniz?” sorusunu cevaplayan Elbir, “Ümit hocanın zaman zaman söylemleri de var. Ulusal basında yer verilmiyor, sosyal medyada inanılmaz bir ilgi var, bilinçli olarak baskılanıyoruz. Trabzon'da şu ana kadar belki biraz geride durduk, ama bunu aşıp halka yansıtacağız. Sahaya çıkacağız. Engellenmediğimiz sürece, her zaman sahada olacağız. Bir imza kampanyamız vardı, biraz sorun yaşadık ama devam edeceğiz.  Gençler inanılmaz bilinçli ve bilgili geliyor. Onların soruları karşısında biz zorlanıyoruz. Gençlerimize güveniyoruz.” diye konuştu.  

MECBUR BIRAKILIYORUZ

“Ümit Özdağ'ın Trabzon ziyareti programda var, Ağustos'tan sonra birkaç günlük program düşünüyor. Ankara'daki büyük kongreden sonra olacaktır. Birkaç gün önce gençler geldi ve dediler ki, ‘siyasi görüşümüz yok. Bütün Trabzon'daki siyasi parti başkanlıklarını dolaşacağız ve ona göre karar vereceğiz. Burası olabilir her yerde Atatürk var.’ Atatürk milliyetçiliğine herkesin ihtiyacı var, Zafer Partisi birleştirecektir. Ekonomik olarak bitik durumdayız. Suriyelilerle birebir ilişkimiz yok. Görüştüğümüz bütün esnaf sığınmacılara kesin karşı, ama bir nevi onlara mecbur bırakılıyoruz. Ekonomik anlamda, pandemiden yeni çıktık, ekonomi bitik durumda. Mecburlar onlara ses çıkaramıyorlar. Arap turistler Trabzon'da sokaklarda, bizden çok onlar var. Kadın kolları başkanımız apart işletiyor. Onların altında ezilmek zoruma gidiyor diyor. Onların altında eziliyoruz diyor biz onlara mecburuz ve kabul ediyoruz. Herkes bu konuda şikayetçi.” diye konuştu.

DEZAVANTAJLARIMIZ OLACAKTIR

Zafer Partisi İl Başkan Yardımcısı Osman Bebek ise şunları söyledi: “Zafer Partisi yeni bir parti, bazı dezavantajlarımız olacaktır. Siyasi parti olarak bir şeyleri ortaya koymak için çaba sarf ediyoruz. Basın mensuplarından yardım istiyoruz. Sizler nasıl bir çözüm öneriyorsunuz? Bunu da sizlerle paylaşmak isterim. Kesinlikle Zafer Partisi bir partinin devamı değil, tamamen yeni bir jenerasyon ortaya koyduk. Öncelikle devletimiz diyoruz, neler yapabiliriz peşindeyiz. Onlar kötü yaptı, şöyle yaptı, deyip mahalle dedikodusu yapacak değiliz. Son 50 yılı rahat biliyorum, somut önerilerle geçti. Sorunun kaynağından başlayarak iyi noktaya nasıl geliriz hesabını yapıyoruz. Sorunları sizler daha iyi biliyorsunuz, süreç içerisindeki çıkış işlemleri bizde var. Özdağ bunu tüm konuşmalarında izah ediyor. Bu doğru şeyler basında yer almıyor, ulusal kanallarda gösterilmiyor. Memleketin zararı için bir ifadede bulunmuyoruz. Sığınmacılar sorununu herkes bir ifade kullanarak başka yöne çekmeye çalışıyor. Bu kadar sığınmacıyı yedirmek içirmek maddi bir külfet.”

Editör: Haber Merkezi