Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları dün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehirde son dönemde tartışılan Hidrofor ve Su Deposu konusuna açıklık getirdi.

Yüksek katlı binalara takılacağı iddia edilen hidrofor sistemi ile ilgili de konuşan Zorluoğlu, “Sayaçlarla ilgili bir şey söyleyeyim. Şu ana kadar 2 binin üzerinde binanın sadece 40 tanesinde böyle bir hidrofor takılması gerektiği ortaya çıktı. Yani böyle bütün Trabzon’u etkileyecek, bütün binaların hidrofor takmasını gerektirecek zaruret değil. Burada yeni sistem getiriliyor. Basınç kırıcı vanalar oluşturuluyor. Daha önce yoktu. Daha önce yüksek basınçla veriliyordu. Bu şehrin bütün alt yapısını, fazla basınç kırıyor. Ortahisar gibi gelişmiş ilçede kayıp kaçak oranı yüzde 60’lara vardı. 100 litre basıyorsunuz. Bunun 40 litresi sistemde kalıyor. 60 litresi borularda kayboluyor. Burada basınçlar makul seviyede. 4 ve 3 bar arasında veriliyor. Belli yükseklikteki binalara çıkmayabiliyor. Burada yaygınlık olarak arkadaşlarımızın yaptığı tespit abone bağlantıları yapılan mahallelerde bulunan 2 bin 11 apartmanın 40’ında hidrofor ihtiyacı olduğu tespit edildi.” ifadelerini kaydetti. 

BİR BARDAK SUDA  FIRTINA KOPARTILIYOR

Başkan Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bir bardak suda fırtına koparmaya meyil olan arkadaşlarımızın bu meseleleri önce öğrenmeleri ondan sonra konuşmaları gerekli. Trabzon’un gerek su kaynakları, ishale hatları, yeni oluşturduğumuz şebekeleriyle birlikte uzun yıllar içme suyu sorunu ile karşılaşmayacağı net şekilde ortada. Böyle sorun yaşansın temennisinde olan insanlar var. Yeter ki sorun yaşansın da, belediye zor duruma düşsün de gerisi ne olursa olsun.”

AKILLARININ ÖNÜNE GEÇTİ

“Bu arkadaşlarımızın ve grupların maalesef hırsları ve öfkeleri akıllarının çok önüne geçmiş. Şehrin menfaatleri ve çıkarları onların çıkarlarının arkasında kalmış. Bu arkadaşlarımız olumsuzluktan besleniyor. Belli bir cenahın, bilgiden yoksun çabalarına şahit oluyoruz. Bu şehirde ta başından itibaren böyle bir cenahın var olduğunu söylüyorum. Bu arkadaşlarımız bu şehri yönetmeye alışmışlar. Bu arkadaşlarımız bizim dönemimizde bu şehri yönetemiyor. Belediyenin hangi işe öncelik vereceğini belirleyemiyorlar. Bu arkadaşlarımız ellerinde var olan büyük imkânlar ortadan kalktığı için bu şekilde kamuoyunu yanıltmaya gayret ediyorlar.” 

İFTİRA ATMAYIZ

Büyükşehir Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Davut Çakıroğlu, Başkan Zorluoğlu’nun eleştirilerinde üzerine alındığı bölümlere cevap verdi. Çakıroğlu: “Ben sektörü de bilen içinde olan birisiyim. Vatandaşların söylediklerini söylüyoruz. Belgesiz, temelsiz hiç bir konuyu ne kamuoyuyla paylaşır, ne de iftira atarız. Biz bugüne kadar ne Büyükşehir’e, ne de öncesinde hiç bir yere ne adamımızı koyduk ne de koyuyoruz. Bu söyledikleriniz şahsımla alakalı değil. Sizin söylediklerinizden böyle bir algı olmasın diye altını çizerek söylemek istedim.”

TERMİNAL MESELESİ

“Terminal meselesi. Tabi ki bilime teknolojiye saygı duyuyoruz. Vermiş olduğunuz ölçülere göre problem görünmüyor. Sadece daha dikkatli olalım yönündedir itirazımız. Ben bu şehrin alanlarının daha genişletilmesi için, ülkemizin devletimizin farklı kademelerinde görev yapmış bürokratı olarak bu konulara daha etkili olabileceğiniz noktasında sorumluluk yüklüyoruzdur.” 

HAİNLİKTİR

“Taşkınlar terminali yaptığımız yerden başlayamayabilir. Daha yukarıdan başlarsa, eski yere gelebilir. Yarın yaşanabilecek olumsuzlukta felaket tellallığı yapmıyoruz. Öyle bir beklenti içinde olmak da hainliktir. Siyasi rakiplerimize de yapmayız, onlar bizim için de kıymetlidir.”


 

Editör: Haber Merkezi