Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehirde yürütülen çalışmalarla ilgili konuştu. Ortahisar ilçesinde altyapı sorununu ortadan kaldırmayı planladıkları proje ile ilgili bilgi veren Zorluoğlu, “Ortahisar merkezinin içme suyu boruları eskidi. Bunlar yaklaşık 30-40 yıl önce yapılmışlardı. Bizden önce başlayan bir proje süreciydi ama bizim dönemimizde ihalesini yaptık. Yüzde 60’ını AB fonlarından, yüzde 25’ini Büyükşehir Belediyesi, yüzde 15’ini de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesinden temin ederek 15-16 milyon euroluk bir projeyi uygulamaya başladık. Kalkınma ve Beşirli mahallesinde ekiplerimiz çalışıyor. Ekip sayısını 10’a çıkaracağız. İnşallah 2023 yılı yaz aylarında Ortahisar’daki 565 kilometrelik içme suyu hattını değiştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUM
TİSKİ’nin sadece Ortahisar’a hizmet etmediğini vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Biz 18 ilçemizin 704 mahallesine içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerini götürmekle mükellefiz. Eksiklerimiz var. Trabzon Büyükşehir Belediyesi çok eski bir belediye değil. 2014 yılında kuruldu, TİSKİ de o zaman kuruldu. Dolayısıyla bu eksikliklerimizi gidermek için süratle gayret gösteriyoruz. Birçok grup suyuyla alakalı olarak ihalelerimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu ihaleler, alanda yatırıma dönüştüğünde içme suyu konusunda taşradan gelen şikayetleri azaltmış olacağız. Ben TİSKİ’nin çalışmalarını yakından takip ediyorum. İnşallah 2-3 sene sonra, artık bu kırsaldaki içme suyu problemini büyük oranda çözmüş olacağız” dedi.

GERİ ADIM SÖZ KONUSU DEĞİL
Ortahisar’daki dolmuş dönüşümüne de değinen Başkan Zorluoğlu, “Bu süreçler kolay değil. Epey bir çalışma yaptık. Dolmuşların dönüşümü ile ilgili bütün taraflarla bir araya gelerek bir karar aldık. Bu kararın şimdi uygulanma zamanı geldi. Pandemi nedeniyle süreç biraz uzadı ama Trabzon’da biz insanlarımızı şu anki dolmuşlara mahkum edemeyiz. Bu dönüşüm mutlaka olacak. Benim vatandaşım 20 yıllık dolmuşlarla seyahat etmek zorunda değil. Bunu ilgili taraflarla görüşmeye devam ediyoruz. Ama şunun bilinmesini isterim Trabzon insanı kendisine yakışır, kaliteli, konforlu, güvenli dolmuşlara kavuşacak. Geriye adım söz konusu bile olamaz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi