İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun vatandaşa yapılan sosyal yardım ve desteklerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı örnek alması gerektiğini belirtti.

Uzun yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Koronavirüs salgını süreci başladığından bugüne en büyük zararı ekonomik anlamda esnafımız çekmiştir. Esnaf ve sanatkarımız için yapılan tüm destek çabalarının çok yetersiz bulmaktayız. Aylar önce destek niyetine çektirilen kredilerin günü gelmiş, buna karşılık kepenk açmadan yeni bir kapatmaya gidilmiştir. Bu vahim tablo karşısında makam sahipleri, çözüm üretmek yerine, izlemekten başka bir şey yapmamışlardır.”

UZAKTA ARAMAYIN
Vatandaşa yapılacak yardımların belli olduğunun altını çizen Erdal Uzun, şöyle devam etti: “Üzülerek görmekteyiz ki; Sorumluluk sahibi iktidar temsilcileri halen daha umursamaz tavırlarına devam etmektedirler. Yapılması gerekenleri çok da uzakta aramaya gerek yoktur. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş, sosyal yardım alan vatandaşlar ile pandemi sürecinde işini kaybeden veya gelirinden olan sektör çalışanlarına yönelik 100 milyon TL'lik destek paketi açıklamıştır. Başkentin bu örnek tutumunu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’nda da beklemekteyiz.”

Editör: Haber Merkezi