Barış Pınarı Harekâtı başladığından beri Türkiye uluslararası gündemden düşmüyor. Türkiye’nin iç ve dış güvenliği açısından hayatî önem taşıyan bu harekâta ABD, AB ülkeleri ve Arap Ligi tepki göstererek Türkiye karşıtlıklarını bir kez daha açığa çıkardılar. Yaptırım tehditleri ve alenî sürdürülen kara propagandayla Türkiye’yi dünya platformunda yalnızlaştırmaya çalışanlara karşı verilecek en güzel cevabın milletçe birbirine kenetlenmiş büyük ve güçlü Türkiye’nin olacağını dünkü yazımızda belirtmiştik.

Türk milletinin teşkilâtçı ve militarist yapısı büyük zorluklar karşısında bir araya gelerek ortak hareket etme ve aynı amaç etrafında birleşme yeteneğini ortaya çıkarmıştır. Bunun en güzel örneği Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla sonuçlanacak Millî Mücadele sırasında olmuştur. Anadolu’nun her bölgesinde işgalci güçlere karşı yerel cemiyetler kurulmuş ve bunlar Mustafa Kemâl Paşa’nın öncülüğünde birleştirilerek ortaya güçlü bir irade çıkarılmıştır. 15 Temmuz 2016’daki darbe kalkışmasının bertaraf edilmesinden sonra da Yenikapı’da millet bir araya gelmiş ve Türkiye aleyhtarlarına karşı tek ses olmuştur.

Bugün Türkiye yine bir zorlu mücadeleden geçiyor. Batı’da Türk karşıtlığı nefret boyutlarına ulaşmışken, kimilerinin ümmet anlayışıyla kardeş gördüğü Araplar Türkiye aleyhine tavır almışken ve Türkiye’nin ayağının kayması için pusuda bekleyen FETÖ gibi terör grupları varken milletin varlığı kendisini güçlü bir birliktelik olarak göstermelidir.

Buradan Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu’na ve Trabzon’daki siyasî parti başkanlıklarına açıkça çağrıda bulunuyoruz. Milletin beraberlik duygusuna en fazla ihtiyaç duyduğu böyle bir dönemde Türk milletinin bütünleşmesinin yereldeki örneği Trabzon’da gerçekleştirilebilir. Millî Mücadele’nin 100. yılını idrak etmekteyiz ve önümüzde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bulunmaktadır. Ortak değerimiz olan Cumhuriyet kavramı etrafında siyasî ayrım gözetmeksizin bütün partilerin dâhil edileceği büyük bir kutlama programı yapılabilir. Siyasî görüş farklılıklarının konu Türk devletinin ve milletinin bekâsı olunca göz ardı edildiği ve tek vücut hâle gelindiği, Türk milletinin daima devletinin ve ordusunun yanında olduğu bu program vesilesiyle vurgulanabilir. Siyasî partileri ve partilileri aynı amaç etrafında ortak bir platformda birleştiren böyle bir etkinliğe imza atmak başta Trabzonlular olmak üzere ülke kamuoyunda da takdir toplayacaktır. Unutmamalıyız, cephedeki askerimiz bizim gücümüzden güç almaktadır ve millî birlikteliğimiz gücümüzün en doğal yansımasıdır.