Var Osman Necip Sevinç efendi var, Trabzon’da gazeteciler var. Kimin arzusudur bilinmez, kimleri mutlu etmek için yazmışsın oda bilinmez. Bir anda kalemşor olmuşsun. Sosyal medya fenomeni olduğunu zannetmiş olabilirsin, gazetecilerin söyleyeceği bir şey olmaz. Türkiye Cumhuriyeti kabile devleti değildir, hukuk devletidir. TİSKİ Genel Müdürü üzerinden ve Trabzon’da gazeteci yok ki diyerek sosyal medyada paylaşım yaptığın anda vardır sayın eski Belediye Başkan Yardımcısı vardır. Vardır da bu şehirde toplum adına bir eserin yoktur. Oysa kendinizi anlamanız için o kadar da gerilere bakmanız lazımdır, ne olduğunuzu daha iyi anlama fırsatı bulabilesiniz.

***

Ne kadar kolay değil mi?
Ekmeğinin peşine belki de dünyanın en zor ama en asaletli işini yapan gazeteciler için Trabzon’da gazeteci yok ki diyebiliyorsunuz. Meslek onuru taşıyan insanlar gökyüzünde parlayan yıldızlar gibidir. Lakin senin hiç parladığını bu şehrin insanları görmüş müdür? AKP belediyesinde Başkan Yardımcılığı yapmışsınız bakın benim bile haberim yok. Demek ki hizmet adına bir çivi bile çakmamış, görevden alınmışsınız veya bırakmışsınız. Dönemin Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu mu yanılmış bilemeyiz, yanlış koltuğa oturduğunuzu en iyi siz bilirsiniz.

***

Nasıl bir gazeteci arıyordunuz?
Söyleminize katılan destekleyen yandaş gazeteci mi arıyordunuz? Seçilmiş Belediye Başkanı çalışma ekibini değiştirmeden işleyişi nasıl değiştirecek. Başkan Yardımcılığı yaptınız, demek ki tersini yaptınız. Düzünü yapsaydınız Trabzon’da değişim olmazdı. Belki de başkan siz olurdunuz. TİSKİ Genel Müdürü’ne karşı bir eylem olmuş. Düşünememişsin ki bu eylemi tüm insanlık tüm sivil toplum kuruluşları kınamıştır. Arka bahçede kınayamayanlar da hangi birlikteliğe hizmet ederler, kimlerdir meraklanmayın. Yakında ucuzlar, yazarım sizler de okursunuz gazeteci Trabzon’da var mıdır, yok mudur diye. Siz de söyleminizde belirtiyorsunuz. Bir daha atanmış müdürlere oy vermeyeceğim diye, elinizi tutan gazeteciler mi vardı? Kimi ilgilendirir. Sizde seçilen değil atanandınız.

***

Hangi partiden olursa olsun seçilen başkanının kendi ekibi ile çalışması en doğru karardır. Orhan Başkan da sizi tercih etti, sizinle başladı. Sonrasını yaşayan sizdiniz. Trabzon için faydalı olsaydınız yazmış olurduk. Düşününki koca Trabzon’un Belediye Başkan Yardımcısı oldunuz. Şimdi vatandaş size yıldızları gösteriyor, siz ne yapıyorsunuz? Vatandaşın parmaklarına bakıyorsunuz. Olmadı sayın sevinç olmadı! İnsan oğlu önce ne istediğine bakacak. Ne istediğini bilmekte akıl ister zeka ister donanım bilgi ister. Bu olguları gazeteciler öğretmiyorlar. Yüksek lisansla da olmuyor. Sadece hayat öğretiyor.

***

O söyleminizle gazetecileri provoke etmeyi amaçlama yoluna gitmişseniz eğer, unutmayın ki siyasette gittiğiniz yol kararsız pehlivanların üretildiği fidanlıktır, o da mevsimliktir. Siyaset değişik insanlar için değişik anlamlar taşır. Sizin için ne taşıdığını merak ederseniz Trabzonlu gazetecilere sorun, kaynağından yanıtlayacaklardır.